Μια επιταγή και ένα έμβασμα «έκαψαν» τον επιχειρηματία Δαφέρμο

Gazzetta team
Μια επιταγή και ένα έμβασμα «έκαψαν» τον επιχειρηματία Δαφέρμο
Θα απολογηθεί εντός της ημέρας - Απορρίφθηκε το αίτημα του να πάρει νέα προθεσμία τη Δευτέρα - Τι «γραμμή» αναμένεται να ακολουθήσει ενώπιον των ανακριτών.

Να καταρρίψει το εις βάρος του κατηγορητήριο που τον θέλει να δωροδοκεί τον πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα, με ποσό που φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ για να προωθήσει τη σύμβαση για τα ολικά συστήματα «Κορνέτ» θα επιχειρήσει σήμερα ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Νικ. Τσιρώνη ο έμπορος όπλων Κων. Δαφέρμος.

Ο επιχειρηματίας καθώς και άλλα δυο πρόσωπα – ο γιος του και ένα ακόμη πρόσωπα, αμφότεροι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών του – συνελήφθησαν με ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς την περασμένη εβδομάδα και μετά από προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν, απολογούνται σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο επιχειρηματίας προσερχόμενος στους ανακριτές ζήτησε και νέα προθεσμία για να προετοιμαστεί, πλην όμως το αίτημα του δεν έγινε δεκτό και έτσι αναμένεται να απολογηθεί εντός της ημέρας. Αυτή την ώρα απολογούνται ο γιος του Κ. Δαφέρμου και ο έτερος κατηγορούμενος, οι οποίο συνδέονται με τις εταιρείες του επιχειρηματία.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν από περίπου δυο χρόνια όταν ο Αντώνης Κάντας με μια απολογία-ποταμό στους ανακριτές είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως δωροδοκήθηκε με μίζα 3 εκατ. ευρώ. Εκτός αυτής της αναφοράς όμως οι ανακριτές έχουν πλέον στα χέρια τους και στοιχεία από αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν στείλει σε Αυστρία και Ελβετία.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για μια επιταγή 800.000 και ένα έμβασμα 980.000 δολαρίων. Αυτά είναι τα δυο στοιχεία που σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνδέουν τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο με τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Πιο συγκεκριμένα από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Ελβετία και την Αυστρία προέκυψε πως από την εταιρία «Σκόρπιονς» του Κ. Δαφέρμου στην Αυστρία έφυγε μια επιταγή με 800.000 προς άλλη εταιρία (που εικάζεται από τις αρχές ότι ανήκει στον ίδιο) και από εκεί κατέληξε σε λογαριασμό του Αντώνη Κάντα στην UBS στην Ελβετία.

Το δεύτερο στοιχείο είναι πως υπάρχει μια διαδρομή χρήματος, συγκεκριμένα 980.000 που καταλήγουν στον Κάντα, και δη σε λογαριασμό που έχει δώσει ο ίδιος στην ανάκριση και έχει πεί ότι προέρχονται από τον Κ. Δαφέρμο για τα Κορνέτ.

«Η σύμβαση ήταν επωφελής»


Τώρα ο Κ. Δαφέρμος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασισμένος να υποστηρίξει πως τα «Κορνέτ» ήταν τα καλύτερα και πως η σχετική σύμβαση ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο.

«Είμαι αθώος. Η σύμβαση είναι πολλαπλώς επωφελής για το ελληνικό δημόσιο. Αν βρεθεί έστω και ένας να πεί και να αποδείξει πως υπάρχει ζημία του δημοσίου έστω κι ένα ευρώ από τη σύμβαση αυτή, τότε ας πάω ισόβια. Υποδεέστερα όπλα πουλήθηκαν σε πολλαπλάσια τιμή στη Ρουμανία», φέρεται να ισχυρίζεται ο Κ. Δαφέρμος.


Πηγή: protothema.gr