Συνέδριο επανίδρυσης και αναδιοργάνωσης τον Φεβρουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Συνέδριο επανίδρυσης και αναδιοργάνωσης τον Φεβρουάριο ο ΣΥΡΙΖΑ
Σπουδή του Αλ. Τσίπρα για οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος μετά την διάσπαση του καλοκαιριού.
Την απόφαση για διεξαγωγή συνεδρίου τον Φεβρουάριο, νωρίτερα δηλαδή από τον αρχικό σχεδιασμό, έλαβε το βράδυ της Πέμπτης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεδρίαση υπό τον Αλ. Τσίπρα στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Η επίσπευση της διαδικασίας κρίθηκε και ερμηνεύθηκε ως στοιχείο που δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος επιλέγει την ταχύτερη δυνατή επίλυση της εκκρεμότητας και την αποσαφήνιση του νέου πολιτικού στίγματος του κόμματος, έπειτα από την διάσπαση του καλοκαιριού.

Το στοιχείο αυτό συνιστά κατά πολλούς και ένδειξη για την απόφαση που έχει ληφθεί από τον Αλ. Τσίπρα να προχωρήσει επί της ουσίας σε μία ριζική ανασυγκρότηση του κόμματος κατά κύριο σε λόγο σε οργανωτικό επίπεδο - δεδομένου και ότι ένα μεγάλο μέρος της οργανωτικής βάσης ήταν συντεταγμένο με την ομάδα Λαφαζάνη.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε και η έναρξη μίας όσο τον δυνατόν πιο ενεργητικής καμπάνιας εγγραφής νέων μελών και μάλιστα σε διάστημα όσο το δυνατόν πιο κοντινό στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση από την οποία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε δικαιωμένη, σύμφωνα τουλάχιστον με την θεώρηση της κατάστασης που κυριαχεί στην Κουμουνδούρου.
Πέραν αυτού, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε η συμπλήρωση των κενών θέσεων του οργάνου στην επικείμενη συνεδρίαση της ΚΕ το επόμενο Σαββατοκύριακο και όχι η εκ νέου εκλογή ολων των μελών του οργάνου, μετά την αποχώρηση των μελών που προσχώρησαν στην ΛΑΕ ή απλώς παραιτήθηκαν (Παπαδόγιαννη, Λεουτσάκος, Νταβανέλος, Ρινάλντι, Λάμπρου).

Πηγή: tovima.gr