Τα βρήκαν μόνο για την ημερομηνία της κάλπης στη ΝΔ

Gazzetta team
Τα βρήκαν μόνο για την ημερομηνία της κάλπης στη ΝΔ
Στις 22 Νοεμβρίου η πρώτη αναμέτρηση - Ένταση και διαφωνίες επί της διαδικασίας - Ξεκίνησε την κούρσα ο Τζιτζικώστας

Σε αγώνα αντοχής μετ' εμποδίων εξελίσσεται η οριστικοποίηση των διαδικαστικών για την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, καθώς την Πέμπτη μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που διεξήχθη σε κλίμα έντασης και διαφωνιών, κατάφεραν να συμφωνήσουν μονάχα για την ημερομηνία των εκλογών.

Έτσι, δεδομένων των καθυστερήσεων που έχουν ήδη σημειωθεί, η εκλογή πηγαίνει χρονικά πίσω στις 22 Νοεμβρίου και σε περίπτωση που κανένας εκ των υποψηφίων δεν καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 50% του εκλογικού σώματος, τότε ο επαναληπτικός γύρος των δύο πρώτων θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, στη νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που ορίστηκε για το απόγευμα της Δευτέρας, αναμένεται να αποφασιστεί το ζήτημα του τιμήματος που θα καταβάλουν όσοι εγγράφονται ως νέα μέλη για να ψηφίσουν, καθώς η διευρυμένη σύνθεση της Επιτροπής με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων έφερε στην επιφάνεια τις αντίθετες στρατηγικές τους. Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση της πλευράς του νυν προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν να οριστεί το ποσό στα 20 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι έκαναν λόγο για ένα συμβολικό τίμημα που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2 ευρώ. Στελέχη της ΝΔ κάνουν λόγο για προσπάθεια της πλευράς Μεϊμαράκη να περιορίσει όσο το δυνατόν το εκλογικό σώμα που θα προσέλθει στις κάλπες, καθώς το ποσό των 20 ευρώ είναι αποτρεπτικό για την διάχυση της εκλογικής αναμέτρησης στην κοινωνία και όσο «ανοίγει» η διαδικασία, τόσο χάνεται το αβαντάζ που έχει ο μεταβατικός πρόεδρος.

Διαφωνίες ωστόσο υπήρξαν και για τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν όπως και για τα εκλογικά κέντρα, ζητήματα που επίσης έχουν να κάνουν με το συνολικό κόστος της εκλογικής διαδικασίας, καθώς η κρατική επιχορήγηση που υπάρχει στα γαλάζια ταμεία δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα. Τις περισσότερες πιθανότητες ωστόσο συγκεντρώνει ένα νούμερο κοντά στις 1.300 κάλπες, αντίστοιχο με αυτό του 2009, όταν είχε εκλεγεί τότε πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς.

Ξεκίνησε την κούρσα ο Τζιτζικώστας

«Σήμερα ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη ΝΔ. Αλλάζουμε πρώτοι εμείς, για να εμπνεύσουμε μετά όλη τη χώρα» σημείωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων του στην Πανεπιστημίου 39 το απόγευμα της Πέμπτης.

«Να απαλλαγούμε πια από το ψεύτικο όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει γίνει εφιάλτης. Ξεκινάμε όλοι μαζί τη μεγάλη προσπάθεια με τους πολίτες, για τους πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την Κύπρο στον Ταύρο ο Κυριάκος

Μετά από το ταξίδι εξπρές στην Λευκωσία, όπου συναντήθηκε με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στην Αθήνα, καθώς σήμερα ξεκινά την προεκλογική του περιοδεία από τον Ταύρο, όπου στις 19.30, θα μιλήσει στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” (Πειραιώς 254 – Ταύρος).

Πηγή newsbeast.gr