Οι 1101 και όλοι όσοι ήθελαν να αλλάξουν την Ελλάδα (vids)

Gazzetta team
Οι 1101 και όλοι όσοι ήθελαν να αλλάξουν την Ελλάδα (vids)
Πόσο αρκεί ένα «τσιτάτο» σλόγκαν να τουμπάρει την θλιβερή πραγματικότητα.

Όσοι έχουν μια σχετικά νεαρή για κάποιους, προχωρημένη για άλλους, ηλικία, εκεί κοντά στα 35 και άνω έχουν βαρεθεί να ακούν γι' αυτούς που έρχονται για να αλλάξουν τα πάντα στην Ελλάδα. Γι' αυτούς που ήθελαν και σίγουρα κάποιοι από αυτούς θέλουν και σήμερα, να συγκρουστούν με τη διαφθορά, με το μαύρο χρήμα, να επαναφέρουν τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία στην Ελλάδα. Να μετατρέψουν, δηλαδή, την χώρα σε Γη της Επαγγελίας!

Από τα «θα» της δεκαετίας του '80, στο κραχ του χρηματιστηρίου, τα «μακιγιαρισμένα» νούμερα για να μπει η χώρα στο ευρώ, τη λαμπρότητα των Ολυμπιακών, μέχρι τα τρία μνημόνια, τα εκατομμύρια ανέργων, των κακοπληρωμένων, των χαμένων του PSI και των... προδομένων του τελευταίου χρονικού διαστήματος, ένας ολόκληρος σωρός από πολιτικούς πέρασαν από τη χώρα με ένα -κοινό- όραμα: Να αλλάξουν τα πάντα... Προθέσεις δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, όμως απλά και χωρίς πολλά-πολλά, απέτυχαν. Αυτά λένε οι αριθμοί αλλά κυρίως η διαφορετική καθημερινότητα σχεδόν ολόκληρης της Ελλάδας.

Κάπου μέσα σε όλους αυτούς ήρθε μια νέα κίνηση με στόχο την ίδια ελπίδα. Προστέθηκαν οι 1.100 και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Όλοι μαζί κάνουν τους 1101! Εμείς δεν θα αποκρυπτογραφήσουμε το βίντεο που από χθες έχει προκαλέσει συζητήσεις, αλλά θα προσπαθήσουμε να θυμηθούμε και άλλους -επαναστάτες και μη- που είχαν τον ίδιο στόχο πάνω-κάτω.

Ομολογουμένως το περίφημο βίντεο (θα ακολουθήσουν 3-4 ακόμη) για τους 1101 πέτυχε το στόχο του. Αν και δεν ξέρουμε σε τι αφορά, σε κάθε περίπτωση κατάφερε να το δουν ήδη χιλιάδες άνθρωποι στο youtube, αλλά και να ξαναβγεί στα κανάλια ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης, (που εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, στο βίντεο), μετά τον άγριο καβγά που είχε για το δημοψήφισμα με τη Μαρία Σαράφογλου στο Mega. Άγνωστο είναι μέχρι αυτή την ώρα αν στους 1101 είναι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Άλλωστε γιατί όχι και η Ζωή; Αυτή κι αν ήθελε να αλλάξει τα πάντα…

Το βίντεο, λοιπόν, με τους 1101, ξεκινάει με τον τίτλο «Ερχονται και θα αλλάξουν τα πάντα»και στη συνέχεια γίνεται η παρουσίαση προσώπων με τα μικρά τους ονόματα. Όπως είναι φυσικό ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος, όπως και να το κάνουμε, είχε την ευκαιρία του να αλλάξει τα πάντα! Όπως φαίνεται, αυτή τη φορά είναι μαζί του άλλοι... 1100 και όχι η ομάδα του Αλέξη Τσίπρα, που όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο ίδιος, παραδόθηκε.

Δεν είναι όμως οι πρώτοι, ούτε και οι μόνοι που θέλουν να αλλάξουν τα πάντα... Στα γρήγορα -και μόνο- υπάρχουν ακόμη επτά ακόμη άνθρωποι που ήθελαν και είχαν την ευκαιρία ή θέλουν και την ψάχνουν, για να κάνουν το ίδιο! Να αλλάξουν τα πάντα!

Ο αντιεξουσιαστής Γιώργος Παπανδρέου

Η Ελλάδα είχε έναν αντιεξουσιαστή πρωθυπουργό! Αυτό δήλωνε και ίδιος. Ήταν εκεί στο 2009, όπου μετά το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν» ο Γιώργος Παπανδρέου είχε την ευκαιρία του να αλλάξει τη χώρα. «Είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία» είπε στο πρώτο υπουργικό της τότε κυβέρνησης και λίγους μήνες μετά έφερνε το πρώτο μνημόνιο στην Ελλάδα! Από τότε το είπε πολλές φορές...

«Είμαι αντιεξουσιαστής στην εξουσία και αν δεν παραμείνω στην εξουσία πάλι θα παραμείνω αντιεξουσιαστής», έλεγε ακόμη και λίγο πριν την ανατροπή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας έσκισε το μνημόνιο

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε μία ευκαιρία (τώρα έχει ακόμη μία) να αλλάξει τα πάντα. Αυτό θέλει, ωστόσο άκουσαν όλοι οι Έλληνες από τον ίδιο ότι θα σκίσει το μνημόνιο και θα είναι μέρα-μεσημέρι! Βέβαια μέρα - μεσημέρι ήταν όταν έφερε το τρίτο μνημόνιο. Έλεγε ότι θα καταργήσει όλα τα μέτρα με ένα νόμο, αλλά δεν του βγήκε... «Μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με έναν νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας» έλεγε από το 2012. Τώρα λοιπόν με το τρίτο μνημόνιο ανα χείρας μένει να δούμε τι θα αλλάξει και πώς.

Ο Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο

Η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τα χρόνια της πολιτικής ερήμου που πέρασε έξω από τη ΝΔ, επέστρεψε, έγινε αρχηγός, ξεκίνησε αντιμνημονιακός και ήθελε να αλλάξει πολλά. Είχα παρουσιάσει και το πρόγραμμά του στο Ζάππειο. Παραπάνω από μία φορές. Η τελική κατάληξη είναι γνωστή. Εφάρμοσε το δεύτερο μνημόνιο ξεχνώντας τα Ζάππεια.

«Αλλάζουμε τη χώρα, πάμε μπροστά», έλεγε ο κ. Σαμαράς και παρουσίαζε σε κάθε ευκαιρία ένα success story, για το οποίο η ΝΔ κρίθηκε στις εκλογές.

Μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης. Μπορεί να μην έγινε πρωθυπουργός, όμως είχε και αυτός την ευκαιρία του να αλλάξει την Ελλάδα. Η ιστορία θα τον κρίνει, όπως και τους υπόλοιπους.

Ο Σταύρος θέλει να αλλάξει χωρίς να γκρεμίσει

Νεοφερμένος στην πολιτική, ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει το δικό του «μότο». Μπορεί να ζήτησε 10% για να αλλάξει την Ελλάδα και να πήρε 4%, ωστόσο το σύνθημα του έχει περάσει. «Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα» έλεγε και ξαναέλεγε... Βέβαια ο σοφός λαός λέει ότι αν δεν σπάσεις αυγά... ομελέτα δεν κάνεις.

Κώστας Καραμανλής: Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε

Μία θέση σε αυτή τη λίστα δεν γινόταν να μην έχει ο Κώστας Καραμανλής. «Υπάρχει καλύτερα Ελλάδα και τη θέλουμε»! Αξέχαστο και αγαπημένο σύνθημα, με το οποίο δεν κέρδισε τις εκλογές, ωστόσο το κατάφερε λίγα χρόνια αργότερα. Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να αλλάξει η χώρα, όμως σεμνά και ταπεινά (!) κάτι που οι εξελίξεις έδειξαν ότι δεν τηρήθηκε, ενώ από την πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησής του, τα έβαλε από γνωστό σουβλατζίδικο με τους νταβατζήδες...

Είχε και ο Κώστας Καραμανλής λοιπόν την ευκαιρία του να αλλάξει τη χώρα που μέχρι σήμερα θέλει αλλαγή...

Κώστας Σημίτης, ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στο ευρώ

Ο Κώστας Σημίτης είναι ο πρωθυπουργός που έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ! Μόνο που όπως αποδείχθηκε αργότερα αυτό δεν έγινε και με τόσο καθαρά στοιχεία... Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Άλλαξε την Ελλάδα, την έβαλε στο ευρώ, η περίοδός διακυβέρνησής του σημαδεύτηκε από διαπλοκή και διαφθορά και υπουργός του κατέληξε στη φυλακή. Αυτός κι αν είχε την ευκαιρία του. Όπως ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ εδώ και κάποιες δεκαετίες.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Σήμερα που μια ομάδα αποτελούμενη από 1101 θέλουν να αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν μέχρι σήμερα. Το θέμα δεν είναι ποιος κρύβεται πίσω από το βίντεο και τι είναι η συγκεκριμένη κίνηση. Θα μάθουμε σύντομα...

Το θέμα είναι πως δεν αρκεί το πολύ ελκυστικό το σλόγκαν «Θα αλλάξουμε την Ελλάδα». Απλά σήμερα, μετά τα όσα δραματικά έχουν συμβεί στους πολίτες της Ελλάδας, χρειάζονται σοβαρές προτάσεις και όχι απλές «τσιτάτες» ατάκες από πρόσωπα που ακόμη «πουλάνε».

Οι παραπάνω πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής, πλην του Θεοδωράκη, είχαν όλοι τους την ευκαιρία να αλλάξουν την χώρα. Κανείς δεν τα κατάφερε. Μάλλον κατάφερε το αντίθετο. Να ψάχνουμε να βρούμε ποιος τελικά θα αλλάξει την Ελλάδα…

Πηγή: newsbeast.gr