Φρίκη από τις αναζητήσεις Σύρων στο Google

Gazzetta team
Φρίκη από τις αναζητήσεις Σύρων στο Google
Τι ψάχνουν στο διαδίκτυο μετά από τέσσερα χρόνια εμφυλίου πολέμου.

«Πώς αντιμετωπίζει κανείς εγκαύματα; Πού είναι το πλησιέστερο νοσοκομείο; Πώς μπορεί κανείς να βγει από τη χώρα και να πάει στην Ευρώπη;»: Οι αναζητήσεις που κάνουν στο Google οι Σύροι έπειτα από περισσότερα από τέσσερα χρόνια εμφυλίου στη χώρα τους είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει.

Το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα ρώτησε την Google ποιες είναι οι συχνότερες αναζητήσεις των Σύρων στο διαδίκτυο και το γερμανικό περιοδικό Stern τις παρουσιάζει σε ένα άρθρο του.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι Σύροι χρησιμοποίησαν πολύ συχνά στις αναζητήσεις τους στο διαδίκτυο τα λήμματα «νοσοκομείο Ερυθρού Σταυρού», «Ερυθρός Σταυρός», «νοσοκομείο Ερυθρού Σταυρού στη Δαμασκό», «αντιμετώπιση εγκαυμάτων», «πρώτες βοήθειες» και «τεχνητή αναπνοή».

Πολύ συχνές είναι οι αναζητήσεις και για τους τρόπους που μπορούν να φύγουν από τη χώρα, με τις πιο κοινές φράσεις που χρησιμοποιούνται να είναι «μετανάστευση στη Γερμανία» και «άσυλο στη Γερμανία».

Φυσικά οι Σύροι χρειάζονται και πληροφορίες για το πώς θα κάνουν το ταξίδι ως τη Γερμανία κι έτσι πολύ συχνά αναζητούν χάρτες της Ελλάδας, πληροφορίες για τη θαλάσσια οδό από την Τουρκία στην Ελλάδα, χάρτες της Ευρώπης στα αραβικά καθώς και χάρτες της Γερμανίας.

Οι διαδρομές που προτιμούν, βάσει των αναζητήσεών τους, φαίνεται να είναι από τη Σμύρνη στο Εντίρνε, από τη Σμύρνη στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και από τη Σμύρνη μέσω θαλάσσης ως την Αθήνα, ενώ ενδιαφέρονται και για την απόσταση μεταξύ των Σκοπίων και της Σερβίας.

Τέλος, η στάση της Ουγγαρίας απέναντι στους πρόσφυγες φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους Σύρους. «Ειδήσεις από την Ουγγαρία» και «Ουγγαρία, Συρία, πρόσφυγες» είναι λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνά στις αναζητήσεις.


Πηγή: newsbeast.gr