Λαφαζάνης: Βλέπουμε στη Βουλή μια μνημονιακή κυβερνητική πασαρέλα

Gazzetta team
Λαφαζάνης: Βλέπουμε στη Βουλή μια μνημονιακή κυβερνητική πασαρέλα
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για «μια μνημονιακή κυβερνητική πασαρέλα που ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό».

Με αφορμή την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρόεδρος του ΛΑΕ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το θέαμα της κυβέρνησης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων είναι θλιβερό. Αγνώριστο σε σχέση με τις ενθουσιώδεις και ελπιδοφόρες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μόλις προ οχταμήνου».

«Βλέπουμε στη Βουλή μια μνημονιακή κυβερνητική πασαρέλα που ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό και συνεχίστηκε με τους πολυάριθμους υπουργούς. Μόνιμο στοιχείο όλων των ομιλιών είναι οι διαβεβαιώσεις πιστής εφαρμογής του μνημονίου, δηλαδή της άγριας, ακραίας και εξουθενωτικής λιτότητας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΕ, «όλοι μαζί στην κυβέρνηση μοιάζουν πρόωρα πολιτικά γερασμένοι. Δίνουν την εντύπωση ότι κουβαλάνε επί χρόνια στην πλάτη τους τα βάρη των μνημονίων. Δεν έχουν να πουν ή να προτείνουν τίποτα το καινοτόμο, το ριζοσπαστικό, το ελπιδοφόρο. Η εξουσία έχει γίνει αυτοσκοπός τους».

Με τα μνημόνια υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση αλλά βαδίζουμε στην καταστροφή. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2016 προβλέπεται ύφεση και το 2015 και το 2016. Η Ελλάδα σπάει όλα τα ρεκόρ σε συνεχή διάρκεια βαθιάς ύφεσης. Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στον κόσμο που να γνώρισε σε ειρηνική περίοδο βαθιά συνεχή ύφεση, η οποία φτάνει τη δεκαετία και μπορεί να την ξεπεράσει κατά πολύ. Αυτός είναι ο εφιάλτης των μνημονίων.


Πηγή: skai.gr