Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Σήμερα η ιστορική κοινή ομιλία Μέρκελ - Ολάντ

Gazzetta team
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Σήμερα η ιστορική κοινή ομιλία Μέρκελ - Ολάντ
Η τελευταία φορά που ένας ηγέτης της Γερμανίας και ένας ηγέτης της Γαλλίας είχαν μιλήσει μαζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν το 1989, όταν ο Φρανσουά Μιτεράν και ο Χέλμουτ Κολ είχαν κάνει κοινή παρέμβαση

Κοινή ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τη «Σημερινή κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» θα πραγματοποιήσουν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Όπως είχε παρατηρήσει ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς προαναγγέλλοντας την ομιλία στις 21 Σεπτεμβρίου «είναι μια ιστορική επίσκεψη σε μια ιστορικά δύσκολη περίοδο».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και έχει ανάγκη ισχυρές δεσμεύσεις εκ μέρους των ηγετών της. Είναι ένα σημαντικό σημάδι πως μια τέτοια δέσμευση θα αναληφθεί ενώπιον των ευρωπαίων εκπροσώπων που έχουν εκλεγεί δημοκρατικά» ανέφερε ο κ. Σουλτς, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία γι' αυτή την κοινή παρέμβαση.

Η τελευταία φορά που ένας ηγέτης της Γερμανίας και ένας ηγέτης της Γαλλίας είχαν μιλήσει μαζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν το 1989, όταν ο Φρανσουά Μιτεράν και ο Χέλμουτ Κολ είχαν κάνει κοινή παρέμβαση.

Πηγή protothema.gr