Μητσοτάκης: Είστε πυρομανείς που καλείτε στο παρά 5' την πυροσβεστική (vid)

Gazzetta team
Μητσοτάκης: Είστε πυρομανείς που καλείτε στο παρά 5' την πυροσβεστική (vid)
«Σώσατε την χώρα από βέβαιη καταστροφή με τις δικές μας πλάτες, και δεν αξίζετε συγχαρητήρια γι’ αυτό. Μού θυμίζετε πυρομανή που βάζει φωτιά και καλεί στο παρά πέντε την πυροσβεστική.»

Τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, και του ίδιου του πρωθυπουργού, περί προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων αμφισβήτησε έντονα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης καθώς δεν υπάρχει ούτε σχέδιο ούτε θέληση.

«Ο πρωθυπουργός (χθες Δευτέρα) ανέγνωσε πρόγραμμα που κατά βάση δεν πιστεύει κι άρα δεν μπορεί να εφαρμόσει. Επιχείρησε να πασπαλίσει ένα φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με αριστερή χρυσόσκονη – εγώ θα έλεγα ιδεολογικός αχταρμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεστε την ανάπτυξη όταν για κάθε μεγάλη επένδυση η διαδικασία αφορά τις τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ όπως στις Σκουριές. Στέλνουμε άραγε ένα καλό μήνυμα στις Σκουριές όταν εμείς αποφασίζουμε ποια επένδυση μάς αρέσει;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ιδιωτικοποιήσεις στα λόγια» για «στην πράξη υπονόμευση των επενδύσεων όπως στον ΟΛΠ» για τον οποίο αναρωτήθηκε πότε θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές, και για βαλτωμένες επενδύσεις όπως αυτές των αεροδρομίων.

«Μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στέλνουμε το μήνυμα ότι οι επενδύτες έχασαν όλα τους τα λεφτά, όπως και το ΤΧΣ.... Από 22 δισεκ. ευρώ χθες, οι μετοχές σήμερα αξίζουν 2 δισεκ. ευρώ και μετά την ανακεφαλαιοποίηση θα αξίζουν μηδέν. Εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε την επιχειρηματικότητα με όρους καχυποψίας» σημείωσε.

Ο βουλευτής δήλωσε ακόμη για τον πρωθυπουργό ότι «ο κ. Τσίπρας χθες μίλαγε για επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του μνημονίου της αριστεράς που φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Είπε ακόμη για αποκατάσταση της οικονομικής ομαλότητας... Βρήκα πολύ ενδιαφέρον αυτό που είπε, αλλά ενδιαφέρομαι ποτέ ακριβώς διαταράχθηκε η οικονομική ομαλότητα, και με ποιον υπαίτιο και επί ποιανού των ημερών αυξήθηκε η ανεργία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «σώσατε την χώρα από βέβαιη καταστροφή με τις δικές μας πλάτες, και δεν αξίζετε συγχαρητήρια γι’ αυτό. Μού θυμίζετε πυρομανή που βάζει φωτιά και καλεί στο παρά πέντε την πυροσβεστική».

«Βρήκα πρωτοφανές ότι ο πρωθυπουργός να αναφέρεται σε οικονομικά δεδομένα που διαψεύστηκαν από τον υπουργό του που τα κατέθεσε όλως τυχαίως την ίδια μέρα (...) Τον υπονομεύει άραγε ο κ. Τσακαλώτος; Αρχίζει να δείχνει τα δόντια της η ομάδα των 53 ή μήπως έχει δίκιο; Η ανάπτυξη δεν πρόκειται να επιστρέψει στον τόπο ούτε το 2015, ούτε το 2016 ούτε το ‘17» δήλωσε ακόμη σκωπτικά.

«Μας είπε ο κ. Σκουρλέτης: ‘άλλη ανάπτυξη εσείς της δεξιάς και άλλοι εμείς της αριστεράς’, σε μας η ανάπτυξη απλώς σημαίνει δουλειές, δουλειές, δουλειές» σχολίασε ακόμη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Πηγή: skai.gr