Tο... τσίρκο των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (vid)

Gazzetta team
Tο... τσίρκο των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (vid)
Ζώντας σε έναν ιδιαίτερα περιορισμένο χώρο και σε συνθήκες που δοκιμάζουν τις αντοχές του ανθρώπινου σώματος, οι αστροναύτες του ISS βρίσκουν και λίγο χρόνο να διασκεδάσουν.

Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν περάσει κάθε είδους δοκιμασία για να βρίσκονται εκεί ψηλά. Όμως δεν παύουν να έχουν και αυτοί την ανάγκη να ξεφύγουν από το πολύ αυστηρό πρόγραμμα των πειραμάτων τους. Και της σκληρής καθημερινότητας που επιβάλλει το πρωτόκολλο των ατέλειωτων ημερών που περνούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε τροχιά γύρω από την Γη.

Στο βίντεο που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα βλέπουμε κάποιους από τους αστροναύτες να επιδίδονται σε ασκήσεις επιδεξιότητας που βλέπουμε σε τσίρκο. Παίζουν με πορτοκάλια, μήλα, ακόμα και με κουτιά πρώτων βοηθειών, έτσι ώστε να ξεπεράσουν την κούραση αλλά και την μονοτονία της ζωής τους εκεί.

Οι ειδικοί γιατροί που τους παρακολουθούν πίσω στην Γη ενθαρρύνουν τέτοιου είδους δραστηριότητες μεταξύ τους, καθώς ενδυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ τους. Ενώ παράλληλα αποτελούν και ένα πολύ καλό τρόπο γυμναστικής και εξάσκησης στην ακρίβεια των κινήσεων.

Για όλους εμάς τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, αποτελεί πάντως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε λίγο πίσω από... τις κουρτίνες και τις επίσημες αναφορές της ΝΑSA μερικές από τις καθημερινές στιγμές των αστροναυτών. Και να ζήσουμε και εμείς δια του Youtube λίγη από την έλλειψη βαρύτητας που τόσο απαραίτητη είναι στην αβάσταχτη βαρύτητα καθημερινότητά μας.


Πηγή: protothema.gr