Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θέλω μία Ν.Δ. φεουδαρχική

Gazzetta team
Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θέλω μία Ν.Δ. φεουδαρχική
Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ανανέωση προσώπων, τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι το κόμμα πρέπει να σταματήσει «να είναι ένα κλειστό club κάποιων μηχανισμών και να ανοίξει τις πόρτες της στην κοινωνία».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σε μια φθίνουσα πορεία, πολλοί Νεοδημοκράτες μας γύρισαν την πλάτη. Το κόμμα έγινε πολύ μικρότερο από τηv παράταξη», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Σήμερα η Νέα Δημοκρατία κλείνει 41 χρόνια ιστορίας, κυβέρνησε 18 από τα 41 χρόνια, είχε πολλές επιτυχίες αλλά και ήττες. Το ερώτημα είναι πως μπορεί η Νέα Δημοκρατία να πάει πιο μπροστά και να γίνει πάλι μεγάλη παράταξη», πρόσθεσε.

Επισήμανε ακόμη ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν έχει μετοχολόγιο ούτε βασικό μέτοχο, αλλά ανήκει στον κόσμο της» και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν θέλει μία Ν.Δ. «φεουδαρχική».

Αναφερόμενος στον συνυποψήφιό του Β. Μεϊμαράκη είπε ότι είναι «μια πολύ συντηρητική επιλογή σταθερότητας», ενώ ο ίδιος είναι «πολύ πιο τολμηρός στις αλλαγές». «Ο κ. Μεϊμαράκης δεν ξέρω αν μπορεί να προχωρήσει σε ανανέωση της παράταξης σε ιδέες, πρόσωπα και εφαρμοσμένες πολιτικές», συμπλήρωσε, ενώ για τον Απ. Τζιτζικώστα είπε ότι τυχόν εκλογή του θα οδηγήσει σε δυαρχία. «Σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Προφανώς ο κ. Τζιτζικώστας θα πρέπει να μας πει από πριν ποιος θα είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση εκλογής του», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την στάση που θα τηρήσει η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση σημείωσε ότι «θα κάνουμε μια σκληρή αλλά ρεαλιστική αντιπολίτευση» και ότι «ο κ. Τσίπρας θα αισθάνεται την ανάσα της Νέας Δημοκρατίας στο Κοινοβούλιο». Ξεκαθάρισε τέλος ότι «αύξηση φόρων η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει για να συντηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ το δικό ιδιότυπο κομματικό κράτος».

Πηγή: naftemporiki.gr