Τουλάχιστον 19 νεκροί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στο Αφγανιστάν

Gazzetta team
Τουλάχιστον 19 νεκροί από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στο Αφγανιστάν
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την αεροπορική επιδρομή που έπληξε νοσοκομείο το οποίο διαχειρίζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με την οργάνωση αρωγής.

Τουλάχιστον 12 μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, τέσσερις ενήλικες ασθενείς και τρία παιδιά σκοτώθηκαν, αναφέρει η οργάνωση σε νέα ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Σύμφωνα με την οργάνωση, μέλη του προσωπικού της τηλεφώνησαν έξαλλα σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στο ΝΑΤΟ στην Καμπούλ και στην Ουάσινγκτον καθώς οι βόμβες έπεφταν βροχή στο νοσοκομείο τους στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν για σχεδόν μία ώρα.

Η πρώτη βόμβα έπεσε στις 2.10 π.μ. (τοπική ώρα) και το προσωπικό των MSF τηλεφώνησε σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ στις 2.19 π.μ. και σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον μερικά λεπτά αργότερα, και ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε μέχρι τις 3.13 π.μ., ανέφερε συγκεκριμένα αξιωματούχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Αφγανός πρόεδρος από την πλευρά του έκανε γνωστό ότι οι νατοϊκές δυνάμεις ζήτησαν συγνώμη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, ενώ έχουν παραδεχθεί ότι μπορεί να χτύπησαν το νοσοκομείο.

Πηγή: naftemporiki.gr