Σάλος με την ομολογία κληρικού του Βατικανού ότι είναι ομοφυλόφιλος

Gazzetta team
Σάλος με την ομολογία κληρικού του Βατικανού ότι είναι ομοφυλόφιλος
Σάλος προκλήθηκε στο Βατικανό από τη δημόσια αποκάλυψη του Πολωνού κληρικού, Κριστόφ Τσαράμσα, ότι είναι ένας «ομοφυλόφιλος και ευτυχισμένος ιερέας».

Ο 43χρονος Πολωνός υψηλόβαθμος κληρικός και θεολόγος, μέλος της Επιτροπής για το Δόγμα της Πίστεως (πρώην Ιερά Εξέταση κατά τους περασμένος αιώνες), δεύτερος γραμματέας της Διεθνούς Θεολογικής Επιτροπής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και καθηγητής στο καθολικό πανεπιστήμιο Γκρεγκοριάνα, αποφάσισε να αποκαλύψει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

«Ξέρω ότι θα πληρώσω τις συνέπειες της πράξης μου αυτής, αλλά η Εκκλησία πρέπει να σταματήσει να εθελοτυφλεί και να καταλάβει ότι η λύση που προτείνει στους γκέι πιστούς, η πλήρης αποχή από την ζωή της αγάπης, είναι απάνθρωπη», δήλωσε ο Πολωνός κληρικός. Την ίδια στιγμή, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία λάμβανε την απόφαση να τον καθαιρέσει από τα καθήκοντά του και να τον παύσει από κληρικό.

Σε σχέση με τους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει σε coming out, o Τσαράμσα εξηγεί ότι «φτάνει η στιγμή κατά την οποία κάτι σπάει μέσα σου, δεν αντέχεις άλλο. Αν ήμουν μόνος θα χανόμουν μέσα στον εφιάλτη της άρνησης της ομοφυλοφιλίας μου, αλλά ο Θεός δεν μας αφήνει ποτέ μόνους. Και πιστεύω ότι με οδήγησε στο να κάνω, τώρα, αυτή την τόσο δυνατή υπαρξιακή επιλογή, δυνατή σε ότι αφορά τις συνέπειές της. Είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να ζήσω με συνοχή, διότι έχουμε ήδη αργήσει και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα πενήντα χρόνια».

Πηγή: protothema.gr