Νίκη Τσίπρα για τους υποψήφιους Αντιπρόεδρους της Βουλής

Gazzetta team
Νίκη Τσίπρα για τους υποψήφιους Αντιπρόεδρους της Βουλής
Πρόκειται για τους Τάσο Κουράκη, Γιώργο Βαρεμένο και Τασία Χριστοδουλοπούλου. Οι ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο και τους έξι Αντιπροέδρους της Βουλής θα γίνουν την Κυριακή.

Τα τρία ονόματα που πρότεινε ο Αλέξη Τσίπρας, οι Τάσος Κουράκης, Γιώργος Βαρεμένος και Τασία Χριστοδουλοπούλου, επελέγησαν τελικά ως υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις των Αντιπροέδρων της Βουλής.

Πάντως, η επιλογή των τριών ονομάτων έγινε με κάλπη, καθώς στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν κι άλλες πέντε υποψηφιότητες, της Χαράς Καφαντάρη, της Εύης Καρακώστα, του Δημήτρη Γάκη, του Νίκου Συρμαλένιου και του Μουσταφά Μουσταφά.

Ο κ. Κουράκης έλαβε 81 ψήφους, ενώ ο κ. Βαρεμένος και η κ. Χριστοδουλοπούλου έλαβαν 68 έκαστος.

Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της νέας Βουλής θα εκλεγούν αύριο Κυριακή από την Ολομέλεια.

Στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του Νίκου Βούτση στην προεδρία της Βουλής. Η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Εσωτερικών υποστηρίζεται από την συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Το απόγευμα θα γίνει η ψηφοφορία για τις θέσεις των Αντιπροέδρων.

Πέραν των τριών υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα προτείνει ως Αντιπρόεδρο της Βουλής τον Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη τον Δημήτρη Κρεμαστινό.

Πηγή: skai.gr