Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό μόνη της

Gazzetta team
Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό μόνη της
Συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τη διαβεβαίωση πως η ελληνική κυβέρνηση και τώρα και στο μέλλον θα πράξει ο, τι της αναλογεί σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό «όπως ταιριάζει στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης», έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον αρμόδιο για τη Μετανάστευση Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Τόνισε ωστόσο πως «είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα».

Σημείωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι είναι ηγέτης σε ό,τι αφορά τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα του ανθρώπου». «Κάποιοι θεωρούν ότι είναι εύκολες οι συνθήκες για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα αυτά οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα. Επομένως δεν πρέπει να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα και καλό είναι να δούμε το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις μακριά από κραυγές και ψιθύρους», πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι σε μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει να καταβάλει στην Ελλάδα τα απαραίτητα κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Διαβεβαίωσε επίσης ότι πέρα από τη χρηματοδότηση, η Επιτροπή θα αναλάβει πρωτοβουλίες «με ουσιαστικές παρεμβάσεις» για τη στήριξη της χώρας.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.

Πηγή newsbeast.gr