Ουγγαρία: Δείτε την συγκλονιστική φυγή των μεταναστών προς τα σύνορα της Αυστρίας (vid&pics)

Gazzetta team
Ουγγαρία: Δείτε την συγκλονιστική φυγή των μεταναστών προς τα σύνορα της Αυστρίας (vid&pics)
Οι απελπισμένοι πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον σταθμό των τρένων της Βουδαπέστης και ξεκίνησαν την πορεία τους για να διασχίσουν με τα πόδια την απόσταση των 100 χιλιομέτρων που τους χωρίζει από τα σύνορα με την Αυστρία.
Θυμίζει αρκετά εικόνες και μαρτυρίες που έχουμε από άλλες παλαιότερες εποχές και καταστάσεις που όλοι στην Ευρώπη θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Η σχεδόν βιβλική «Έξοδος» των εγκλωβισμένων μεταναστών στον σταθμό της Βουδαπέστης για να φθάσουν περπατώντας με τα πόδια έως την Αυστρία, προσθέτει ένα ακόμα συγκλονιστικό επεισόδιο στο συνεχιζόμενο στο δράμα αυτών των ανθρώπων. Οι εικόνες πραγματικά σοκάρουν με την δύναμη και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, μην έχοντας πλέον τίποτα να περιμένουν και τίποτα να χάσουν.






Εκατοντάδες μετανάστες, μετά την απαγόρευση των αρχών της Ουγγαρίας να τους επιτρέψουν να επιβιβαστούν σε τρένα για την Αυστρία, αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια πορεία 100 χιλιομέτρων για να φτάσουν στα σύνορα της γειτονικής χώρας. Μέσα σε απίστευτη για τα δεδομένα της περιοχής ζέστη, οι πρόσφυγες ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ουγγρικής πρωτεύουσας και από εκεί στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί προς τα σύνορα, μπλοκάροντας κάθε δραστηριότητα.




Κρατώντας τα ελάχιστα υπάρχοντά τους, σχημάτισαν μία τεράστια ουρά που φθάνει σχεδόν το ένα χιλιόμετρο, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν την παραμονή τους στην Ουγγαρία και τα στρατόπεδα που τους έχουν εγκαταλείψει.

Η αστυνομία της χώρας βρέθηκε προ απροόπτου, και προσπάθησε να βάλει μια τάξη ή και να βοηθήσει.





Όμως όπως αναφέρουν ρεπορτάζ από την περιοχή, είναι τόση η οργή των μεταναστών, που ακόμα και τα μπουκαλάκια με το νερό που τους δίνουν, τα χύνουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά των Ούγγρων.

Ιδίως μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τους νωρίτερα, που είπε ότι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες είναι απειλή για τις χριστιανικές ρίζες της χώρας, και θα οδηγήσουν τους Ευρωπαίους να είναι μια μειονότητα μέσα στην ίδια τους την ήπειρο.











Μετά από όλα αυτά, αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στην Ουγγρική πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες, είναι δικαιολογημένη η οργισμένη αντίδραση των χιλιάδων μεταναστών και η απόφασή τους να σπάσουν τα δεσμά του.



Η πορεία τους είναι πραγματικά συγκλονιστική, με εικόνες που για άλλη μια μέρα σοκάρουν τους Ευρωπαίους πολίτες με την απόγνωση και την δύναμη αυτών των ανθρώπων να συνεχίσουν ένα ταξίδι προς μια άλλη χώρα. Εκεί που βαθιά μέσα τους ξέρουν ότι θα είναι και πάλι το ίδιο ανεπιθύμητοι.











Πηγή: protothema.gr