Οι φετινές 4K Ultra HD τηλεοράσεις της Sony είναι πλέον συμβατές με HDR

Gazzetta team
Οι φετινές 4K Ultra HD τηλεοράσεις της Sony είναι πλέον συμβατές με HDR
Η Sony Europe ανακοίνωσε ότι ακόμα περισσότερες 4K Ultra HD τηλεοράσεις της θα είναι πλέον συμβατές με HDR (Υψηλό δυναμικό εύρος).
Εκτός από τις σειρές X94C και X93C, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, θα είναι επίσης συμβατές με το HDR οι σειρές X91C, X90C, X85C και S85C, μέσω μιας ενημέρωσης δικτύου1. Η Sony ξεκίνησε συνεργασίες με παρόχους υπηρεσιών streaming video, όπως το Amazon Video, ώστε να φέρει στους πελάτες της ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές σε HDR, μια κορυφαία τεχνολογία, με την οποία δημιουργούνται πιο βαθιά μαύρα, φωτεινότερες χρωματικές κορυφώσεις και πλουσιότεροι χρωματικοί τόνοι
Το HDR αναπαράγει ένα μεγαλύτερο δυναμικό εύρος φωτεινότητας ή επιπέδων φωτεινότητας και φέρνει μεγαλύτερη αντίθεση στην οθόνη. Χάρη σε αυτήν τη βελτιωμένη αντίθεση αποκαλύπτονται οι λεπτές αποχρώσεις της εικόνας, από τα γεμάτα λεπτομέρειες μαύρα και τις σκιές, μέχρι τα πιο φωτεινά λευκά και τα χρώματα. Με τις τηλεοράσεις που είναι συμβατές με HDR, οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν φωτεινότερα χρώματα, βελτιωμένες λεπτομέρειες και ευδιάκριτα φωτεινά σημεία, με βάθος και λεπτομέρειες στην εικόνα περισσότερο από ποτέ.
«Η Sony είναι ιδιαίτερα χαρούμενη, που οι 4K Ultra HD τηλεοράσεις μας θα είναι πλέον συμβατές με HDR. Η Sony πάντα υπήρξε ηγέτιδα στο HDR, από τις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές μας με δυνατότητα HDR, μέχρι τη Sony Pictures, η οποία παρήγαγε περιεχόμενο σε HDR, και τη μεγάλη σειρά τηλεοράσεων συμβατών με HDR, μόνο η Sony μπορεί να φέρει την πλήρη εμπειρία θέασης HDR από το φακό στο καθιστικό σας.» δήλωσε ο Motoi Kawamura, Γενικός Διευθυντής στο TV Product Planning and Marketing στην Ευρώπη.
Η αποκλειστική τεχνολογία X-tended Dynamic Range της Sony, που χρησιμοποιήθηκε στις σειρές X94C και X93C, βελτιώνει την εμπειρία θέασης σε περιεχόμενο, που είτε διαθέτει HDR, είτε όχι, παρέχοντας βαθύτερα μαύρα και φωτεινότερα λευκά. Η λειτουργία X-tended Dynamic Range, η οποία υπάρχει στην X93C της Sony, προσφέρει διπλάσιο εύρος φωτεινότητας, ενώ η λειτουργία X-tended Dynamic Range PRO, η οποία υπάρχει στην X94C, προσφέρει έως και τριπλάσιο εύρος φωτεινότητας.
Η νέα τηλεόραση BRAVIA™ της Sony είναι πολύ λεπτή, πολύ έξυπνη και τώρα πολύ μεγάλη! Σας παρουσιάζουμε τη νέα X91C
Εκπληκτική 4K Ultra HD τηλεόραση 75”, με πάχος μόλις 15 χλστ.
Συμβατή με Υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) για πιο βαθύ μαύρο, φωτεινότερες χρωματικές κορυφώσεις και πλουσιότερους χρωματικούς τόνους
Διαθέτει την καλύτερη τεχνολογία στον τομέα της ποιότητας της εικόνας, με τον 4Κ επεξεργαστή X1, ο οποίος αναβαθμίζει όλα όσα βλέπετε σε ποιότητα που πλησιάζει την 4K Ultra HD, και την τεχνολογία TRILUMINOS Display για πλουσιότερα και ρεαλιστικά χρώματα
Απολαύστε όλη την εξατομίκευση, την έξυπνη αναζήτηση και την ψυχαγωγία του smartphone σας, σε μια μεγάλη οθόνη, χάρη στο Android TV
Είναι εντυπωσιακά μεγάλη και απίστευτα λεπτή. Με την 75” οθόνη της, και πάχος μόλις 15 χλστ1, που προκαλεί δέος, η νέα τηλεόραση BRAVIA X91C 4K LCD από τη Sony, κάνει αισθητή την παρουσία της σε κάθε χώρο. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι δίνει ζωή στην ψυχαγωγία σας, με την απίστευτη ποιότητα εικόνας 4K.
Η X91C συμπληρώνει το χώρο σας σαν ένα πολύτιμο έργο τέχνης, είτε στέκεται με χάρη πάνω στη γερή βάση από αλουμίνιο, είτε κρέμεται στον τοίχο με το παρεχόμενο σύστημα τοποθέτησης. Χάρη στη μοναδική τεχνολογία επικάλυψης των άκρων της Sony, η σχεδόν bezel-free οθόνη διασφαλίζει μεγάλες και όμορφα καθηλωτικές εικόνες.
Το HDR, το οποίο αναπαράγει ένα μεγαλύτερο δυναμικό εύρος φωτεινότητας ή επιπέδων φωτεινότητας και φέρνει μεγαλύτερη αντίθεση στην οθόνη, θα είναι διαθέσιμο στην X91C μέσω μιας ενημέρωσης δικτύου2. Χάρη σε αυτήν τη βελτιωμένη αντίθεση αποκαλύπτονται οι λεπτές αποχρώσεις της εικόνας, από τα γεμάτα λεπτομέρειες μαύρα και τις σκιές, μέχρι τα πιο φωτεινά λευκά και τα χρώματα. Στις τηλεοράσεις, που είναι συμβατές με HDR, οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν φωτεινότερα χρώματα, βελτιωμένες λεπτομέρειες και ευδιάκριτα φωτεινά σημεία, με βάθος και λεπτομέρειες στην εικόνα περισσότερο από ποτέ.
Ο ισχυρός 4K επεξεργαστής X1 χαρίζει εντυπωσιακή ποιότητα εικόνων σε ό,τι κι αν βλέπετε. Κάθε πηγή αναλύεται έξυπνα και αναβαθμίζεται σε σχεδόν 4K ανάλυση, είτε παρακολουθείτε απλά τηλεοπτικά προγράμματα, Blu-ray Disc, DVD, είτε βίντεο από το Internet. Η μοναδική τεχνολογία TRILUMINOS Display της Sony προσφέρει ένα τεράστιο εύρος χρωμάτων στην οθόνη και προκαλεί έντονα συναισθήματα σε κάθε σκηνή με πλούσια, ζωηρά κόκκινα, πράσινα και μπλε. Η διαφορά είναι ολοφάνερη, παρακολουθήστε ό,τι σας αρέσει με φανταστική καθαρότητα, ζωντανά χρώματα και φωτεινή αντίθεση.
Το Android TV από τη Sony σάς προσφέρει πιο έξυπνη θέαση από ποτέ. Φανταστείτε όλα όσα σας αρέσουν να κάνετε στο tablet ή το smartphone σας να τα βλέπετε στη μεγάλη οθόνη. Εξερευνήστε έναν κόσμο ταινιών, μουσικής, φωτογραφιών, παιχνιδιών, αναζήτησης, εφαρμογών και πολλών άλλων, όλα με την απίθανη ποιότητα ήχου και εικόνας της Sony.
Με την τεχνολογία Google Cast, η κινητή συσκευή σας συνδέεται και αλληλοεπιδρά αδιάλειπτα με την τηλεόρασή σας, όπως ποτέ άλλοτε. Ρίξτε εφαρμογές, παιχνίδια, ταινίες, φωτογραφίες, μουσική και άλλα από το smartphone ή το tablet σας με το πάτημα ενός κουμπιού. Δεν υπάρχει ανάγκη για σύζευξη ή ρύθμιση για screen-mirroring.
Χρησιμοποιήστε τη φωνητική αναζήτηση για να βρείτε καινούργιο και συναρπαστικό περιεχόμενο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε στο ενσωματωμένο μικρόφωνο, πάνω στο τηλεχειριστήριο αφής, ή χρησιμοποιήστε την κινητή συσκευή σας με λειτουργικό Android ή iOS. Όπως και αν το κάνετε, ένας πλούσιος κόσμος ψυχαγωγίας σάς περιμένει.
Περιηγηθείτε μέσα από εκατοντάδες εφαρμογές και παιχνίδια στο Google Play store. Από παιχνίδια δράσης και διασκεδαστικές πλατφόρμες, μέχρι online video aggregators και ολοκληρωμένους media servers. Όλοι θα βρουν κάτι που θα τους ενδιαφέρει. Με το Android TV από τη Sony, πάντα κάτι υπάρχει…
Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε τη BRAVIA σας, χάρη στη γρήγορη, ρευστή διασύνδεση χρήστη που φέρνει περιεχόμενο, εφαρμογές και πολλά ακόμα στα ακροδάχτυλά σας. Πιάστε το εύχρηστο touchpad με τηλεχειρισμό και αφήστε το One-Flick Entertainment να σας ταξιδέψει μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα βίντεο από το internet, τις φωτογραφίες και άλλο περιεχόμενο.
Η BRAVIA X91C είναι συμβατή με HEVC, VP9 και HDMI για 50p/60p – δηλαδή, μπορείτε να απολαμβάνετε όλο το αγαπημένο σας περιεχόμενο, αλλά και ένα πλήθος υπηρεσιών streaming βίντεο 4K, που διαρκώς αυξάνεται.
Αυτήν τη χρονιά, έχετε να επιλέξετε μεταξύ ακόμα δυο νέων μοντέλων από τις τηλεοράσεις 4K της Sony με την ισχύ του 4Κ επεξεργαστή X1 και του Android TV. Η BRAVIA X80C (με οθόνη 49” και 55”) σας προσφέρει, απλώς, ό,τι χρειάζεστε για μια μεγάλη εμπειρία 4K. Η οθόνη 55” ή 65” της λεπτής και κομψής BRAVIA S80C είναι ελαφρώς κυρτή και σας παρασύρει σε μια ακόμα πιο καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας.
Η νέα, λεπτή τηλεόραση BRAVIA X91C, 75” 4K LCD, από τη Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2015.
Τεχνικές προδιαγραφές της BRAVIA X91C
Μέγεθος οθόνης: 75” (189,3 εκ.)
Ανάλυση: 4K (3840x2160)
Επεξεργαστής εικόνας: Επεξεργαστής 4Κ Χ1
Χρώμα: Τεχνολογία TRILUMINOS Display
Τεχνολογία Motionflow: Motionflow XR800Hz
Σύστημα ηχείων: 2,2 καναλιών με το κυρίως ηχείο (20x100 χλστ.) x2, γούφερ (60 χλστ.) x2
Ήχος: S-Master Digital Amplifier, S-Force Front Surround, Clear Audio+, DSEE, Clear Phase
Εμπειρία χρηστών: Android TV, One-flick Entertainment της Sony
3D:Ενεργό
Τηλεχειριστήριο One-Flick: Περιλαμβάνεται
Γεμίστε το χώρο με θεσπέσια μουσική με το νέο compact ηχοσύστημα της Sony
Compact ηχοσύστημα με διπλούς ενισχυτές για αναπαραγωγή ήχου υψηλής ανάλυσης
Κατασκευάστηκε για να προσφέρει εξαιρετική απόδοση ήχου
Απλή συνδεσιμότητα για εύκολη εξατομικευμένη ακρόαση
H Sony παρουσιάζει το CAS-1, ένα compact ηχοσύστημα που προσφέρει την απόλυτη ποιότητα ήχου. Το νέο compact ηχοσύστημα διαθέτει διπλούς ενισχυτές, που κατασκευάστηκαν ακολουθώντας τις εξειδικευμένες προδιαγραφές ενίσχυσης ήχου για ακουστικά και ηχεία, προσφέροντας, με αυτόν τον τρόπο, την ιδανική απόδοση ήχου ανεξάρτητα από το σύστημα εξόδου. Χάρη στις τεχνολογίες ήχου της Sony, ακόμα και η παραμικρή νότα γεμίζει το περιβάλλον σας με πλούσιες λεπτομέρειες και εντυπωσιακή καθαρότητα, ακόμα και σε χαμηλή ένταση, ενώ εσείς μπορείτε να βυθιστείτε στον ήχο υψηλής ανάλυσης. Με τα χαρακτηριστικά προηγμένης συνδεσιμότητας, που διαθέτει, μπορείτε να κάνετε ασύρματα streaming σε υψηλής ποιότητας ήχο από τη δική σας συσκευή χρησιμοποιώντας Bluetooth® και NFC™ ή να συνδεθείτε μέσω USB.
Σχεδιάστηκε για να αποδίδει
Ο σχεδιασμός του CAS-1 προέρχεται από την ακριβή σειρά ES της Sony και επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ιδανικού ακουστικού πεδίου πάνω στο γραφείο σας. Το σύστημα αποτελείται από τρία συστατικά, την κυρίως μονάδα και τα δυο ξεχωριστά ηχεία, που βελτιώνουν τον ήχο. Ακούστε τη μουσική σας συλλογή σε ποιότητα που ξεπερνά αυτήν των CD, αφού το σύστημα υποστηρίζει ποιότητα ήχου υψηλής ανάλυσης έως 24bit/192kHz σε φορμά DSD1 και PCM, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων FLAC, WAV ή AIFF. Η μοναδική τεχνολογία DSEE HX™ της Sony χρησιμοποιείται για αναβάθμιση συμπιεσμένων αρχείων ήχου, όπως τα αρχεία MP3, σε ποιότητα ήχου που αγγίζει την υψηλή ανάλυση, προσφέροντάς σας έναν πλούσιο, γεμάτο ήχο.
Το CAS-1 διαθέτει δυο ανεξάρτητους αποκλειστικούς ενισχυτές, κάθε ένας από τους οποίους κατασκευάστηκε σύμφωνα με εξειδικευμένες προδιαγραφές για ακουστικά και ηχεία. Ο ίδιος ενισχυτής ακουστικών χρησιμοποιείται και σε βραβευμένα μοντέλα ήχου υψηλής ανάλυσης της Sony, όπως στον υψηλής απόδοσης μετατροπέα ψηφιακού/αναλογικού (DAC) της συσκευής HAP-Z1ES. Αυτά τα συστατικά δίνουν τη δυνατότητα στο ηχοσύστημα Hi-Fi να αποδίδει ισορροπημένο, ισχυρό και ακριβή ήχο, ανεξάρτητα από την πηγή εξόδου, ενώ παράλληλα εξαλείφουν την προστιθέμενη αντίσταση και τον ψηφιακό θόρυβο. Με την ενσωμάτωση του ενισχυτή ήχου υψηλής ανάλυσης S-Master HX της Sony για τα ηχεία, βελτιώνεται περαιτέρω η μουσική, μειώνοντας την αλλοίωση και τον θόρυβο και αποδίδοντας πεντακάθαρο ήχο.
Φέρτε την απόλαυση του ήχου στα μέτρα σας
Απολαύστε τη μουσική σας, με όποιο τρόπο θέλετε μέσα από διάφορες εξόδους ήχου. Αυτή η συσκευή σχεδιάστηκε για να παρέχει υψηλότατη ποιότητα ακρόασης, χάρη στην αποκλειστική προσαρμόσιμη απολαβή των ακουστικών, ιδανική για ακουστικά με διάφορους τύπους εμπέδησης, απλώς επιλέγοντας την εμπέδηση (διακόπτης απολαβής HI/LOW).
Αλλά, ακόμα και αν επιλέξετε να ακούσετε τη μουσική σας από τα δύο παρεχόμενα ηχεία, δεν θα απογοητευτείτε. Με τουήτερ τύπου soft dome 14 χλστ., συμβατό με ήχο υψηλής ανάλυσης, αλλά και με πολύ σταθερό γούφερ 62 χλστ., που υποστηρίζεται από μια θύρα ανάκλασης μπάσων, το κάθε ηχείο αναπαράγει όμορφα μια μεγάλη γκάμα συχνοτήτων, ενώ, παράλληλα, περιορίζει το θόρυβο και την αλλοίωση – ακόμα και όταν ακούτε από κοντά. Χάρη στις χάλκινες ακίδες και τις βάσεις ηχείου, μπορείτε να ρυθμίζετε και να βάζετε τις τελικές πινελιές στην ιδανική, για εσάς, near-field εμπειρία ήχου υψηλής ανάλυσης.
Οι επιλογές σύνδεσης είναι πολλές - συνδέστε ασύρματα το smartphone σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή SongPal™ της Sony2 με το ηχοσύστημα Hi-Fi και κάντε streaming στη μουσική σας με λεπτομέρειες και καθαρότητα, χρησιμοποιώντας το LDAC3 που υποστηρίζει Bluetooth®/NFC. Περιλαμβάνονται, επίσης, δύο θύρες USB (USB-A και USB-B) για αναπαραγωγή φορμά ήχου υψηλής ανάλυσης.
Επιλεγμένες τεχνικές προδιαγραφές
CAS-1
Περιγραφή: Ηχοσύστημα Compact
Χρώμα: Βασική μονάδα: Μαύρο
Ηχείο: Καφέ του ξύλου (Brown Wood Grain)
Διαστάσεις: Βασική μονάδα: (π x υ x β) 55x178x120 χλστ.
Ηχείο: (π x υ x β) 95x178x172 χλστ.
Βάρος :Βασική μονάδα: 1,3 κιλά
Ηχείο: 1,5 κιλά
Συνδεσιμότητα : Υποστηρίζει Bluetooth (SBC, AAC, LDAC) και NFC
Συμβατά αρχεία: USB A – DSD, WAV, FLAC, ALAC, AIFF, MP3, AAC, WMA
USB B – DSD, PCM
Τύπος θύρας: USB A (μπροστά) USB B (πίσω)
Έξοδος ακουστικών: Στερεοφωνικό μίνι βύσμα
Έξοδος μεγαφώνου: Κοχλιωτού τύπου
Αξεσουάρ: Τηλεχειριστήριο, μπαταρίες τηλεχειριστηρίου, τροφοδοτικό ρεύματος AC, καλώδιο ρεύματος AC, 2 καλώδια ηχείου, καλώδιο USB
Βάση, βάση ηχείου και ακίδα