Ολλανδία: Ήταν σμηνίας της βασιλικής αεροπορίας και έγινε... τζιχαντιστής

Gazzetta team
Ολλανδία: Ήταν σμηνίας της βασιλικής αεροπορίας και έγινε... τζιχαντιστής
«Είναι απαράδεκτο και αξιόποινο», δήλωσε η υπουργός Άμυνας της χώρας, Ζανίν Χένις-Πλάσερτ

Ένας σμηνίας της ολλανδικής βασιλικής αεροπορίας πιστεύεται πως ταξίδεψε στην Συρία για να ενταχθεί στις δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας.

«Εξυπακούεται πως…η σύμπραξη με το ΙΚ είναι απαράδεκτη και αξιόποινη. Είναι απογοητευτικό όταν αποδεικνύεται ότι κάποιος εντάχθηκε στην πλευρά του κακού, ενώ οι συνάδερφοι του ριψοκινδυνεύουν τις ζωές τους για την ελευθερία των άλλων», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Ζανίν Χένις-Πλάσερτ στον ολλανδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο ThePostOnline.

Αξιωματούχοι του υπουργείου ανέφεραν στον ιστότοπο πως ο σμηνίας απολύθηκε και πως η πρόσβαση του μπλοκαρίστηκε σε όλα τα στρατιωτικά συστήματα.

Ο ιστότοπος πρόσθεσε πως ο σμηνίας δεν ήταν ο πρώτος Ολλανδός πολίτης που εντάχθηκε στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους και περίπου 130 τζιχαντιστές από την Ολλανδία μάχονται αυτή την στιγμή στο πλευρό του ΙΚ.

Παράλληλα σήμερα η αμερικανική κεντρική διοίκηση CENTCOM ανακοίνωσε πως η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ και η περιφερειακή κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν συμφώνησαν στη σύσταση ενός Κέντρου Συμμαχίας και Συνεργασίας (JCCC) κοντά στην Αρμπίλ για να συνεργαστούν πιο στενά με την συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ ενάντια στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το νέο κέντρο, σύμφωνα με την αμερικανική κεντρική διοίκηση, θα επανδρωθεί εξίσου από εκπρόσωπους και από τις δύο κυβερνήσεις και τις συμμαχικές δυνάμεις.

Πηγή protothema.gr