Τσίπρας για συνεργασία με ΝΔ: Βαγγέλη δεν σφάξανε (pics)

Gazzetta team
Τσίπρας για συνεργασία με ΝΔ: Βαγγέλη δεν σφάξανε (pics)
Με βασικό σύνθημα «ξεμπερδεύουμε με το παλιό κερδίζουμε το αύριο» η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού -Μίλησε για συντρόφους που επέλεξαν το δρόμο της φυγής αντί αυτόν της μάχης.

Την πρώτη του προεκλογική συγκεντρωση στο λεκανοπεδιο της Αττικής πραγματοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.
Με σύνθημα «ξεμπερδεύουμε με το παλιό κερδίζουμε το αύριο» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει τις ομιλίες του απο μια περιοχή της Β' περιφέρειας Αθηνών όπου κατά τις τελευταίες δύο εκλογικές διαδικασίες του χάρισε την πρωτιά με ευρεία διάφορα από τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο η ανταπόκριση του κόσμου στο σημερινό...κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα δεν φαίνεται να είναι αυτη που προσδοκούσε το κόμμα της Αριστεράς, καθώς λίγη ώρα πριν απο την έναρξη της ομιλίας οι συγκεντρωμένοι με δυσκολία ξεπερνούσαν τα 500 άτομα. Στην πλατεία του Αιγάλεω από τους πρώτους που έφτασαν ήταν οι Πάνος Σκουρλέτης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Παντζας, και η Ρένα Δούρου.



Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του ζητώντας από τους ψηφοφόρους του στήριξη για να βγάλει την Ελλάδα από το χαντάκι που τον έριξαν τα κόμματα του χθες.
Τόνισε πως όλο το σύστημα ήταν απέναντί μας στο δημοψήφισμα, αλλά νικήσαμε και συμπλήρωσε πως παλέψαμε, δεν δειλιάσαμε και επιμείναμε να ματώνουμε για τα συμφέροντα του λαού μας και δώσαμε μάχη απέναντι στο φθαρμένο σύστημα.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως επιστρατεύει γύρω της το πιο παλιό από το παλιό κατηγορώντας τη Συγγρού πως θέλει να επιστρέψει στην εξουσία ακόμη από το παράθυρο.
Είπε πως μας ζητάνε δήθεν συνεννόηση και συναίνεση αλλά όλοι ξέρουν γιατί επιδιώκουν την συνεννόηση αυτή: Για να μπορούν οι δανειστές να αποφεύγουν την διαπραγμάτευση για το χρέος, για να μπορούν τα ιδιωτικά κανάλια να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα, για να μπορούν οι χρυσωρύχοι να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα δάση της Χαλκιδικής, για να μπορούν οι μεγαλοεργολάβοι να λυμαίνονται το δημόσιο συμφέρον, για να αυξάνονται τα επιχειρηματικά κέρδη σε βάρος των μισθών και της αξιοπρεπούς εργασίας.

Ο λαός, τόνισε θα δώσει ισχυρή εντολή σε εμάς για να συνεχίσουμε τη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση με το λαό μας όρθιο.
Τα διλήμματα είναι σκληρά και δεν σηκώνουν αυταπάτες.

Ολόκληρη η ομιλιά του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

Φίλες και φίλοι, Πολίτες του Αιγάλεω της Δυτικής Αθήνας,

Είμαστε εδώ. Δε λυγίσαμε στα δύσκολα. Δε κατάφεραν να μας λυγίσουν.

Και δε θα μας λυγίσουν κάνοντας πράξη το σχέδιό τους για μια σύντομη αριστερή παρένθεση διακυβέρνησης στο καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς που μας κυβερνάει 40 χρόνια τώρα.
Όλους αυτούς τους μήνες, τους δύσκολους μήνες μετά την εκλογική νίκη του Γενάρη δώσαμε μάχες μεγάλες για να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού μας.
Με την ίδια αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μεγάλες μάχες και στο μέλλον.
Γιατί δεν είμαστε φτερό στον άνεμο της ιστορίας. Η ρίζα μας πάει βαθιά στους αγώνες και στις αγωνίες αυτού του λαού.

Είμαστε πολιτικά παιδιά και εγγόνια χιλιάδων και χιλιάδων απλών ανθρώπων, παιδιών της εργατικής τάξης, διανοουμένων, αγροτών, που έδωσαν τα πάντα, μέχρι και τη ζωή τους, για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Αυτές τις αξίες, αυτές τις απόψεις, αυτά τα ιδανικά εκπροσωπούμε.

Και δε πρόκειται να λυγίσουμε γιατί μπροστά μας βρίσκονται νέοι αγώνες. Νέες προκλήσεις. Νέα καθήκοντα. Και νέες μάχες που πρέπει να δώσουμε.
Δε θα αφήσουμε το παλιό, που ο λαός μας το έδιωξε από τη πόρτα το περασμένο Γενάρη, να επιστρέψει τώρα από το παράθυρο.

Στις 20 του Σεπτέμβρη ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο. Ξεκινάμε μαζί τη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι που την έριξαν τα κόμματα και οι πολιτικοί του χθες. Τη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε την οικονομία από τη κρίση και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα στη στέρεη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της προκοπής.

Πολίτες του Αιγάλεω,

Γνωρίζετε όλοι ότι βγαίνουμε από μια δύσκολη μάχη. Αλλά επίσης καλά γνωρίζετε ότι σε αυτή τη μάχη δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο, τους δανειστές και τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους εκτός Ελλάδας.
Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και ένα καλά μελετημένο σχέδιο, που είχαν καταστρώσει σε συνεννόηση με αυτούς τους ακραίους κύκλους και δυνάμεις εντός της χώρας. Οι εκπρόσωποι του παλιού κατεστημένου. Αυτοί που πέντε χρόνια τώρα, υπέγραφαν ό,τι τους έβαζαν μπροστά τους και όσοι τους στηρίζουν.

Από τη ΝΔ, ως τους κάθε λογής κήρυκες της άνευ όρων υποταγής, που μας καλούσαν να συμβιβαστούμε από την πρώτη μέρα. Από τα ΜΜΕ της διαπλοκής που έστελναν και στο τελευταίο ελληνικό σπίτι τα τοξικά μηνύματα φόβου των πιο ακραίων κύκλων της Ευρώπης. Έως το σύμπλεγμα των συμφερόντων που είχε σκοπό να ξεμπερδέψει με την Αριστερά και το φρόνημα του λαού, έστω κι αν έριχνε τη χώρα στο γκρεμό.

Δεν δειλιάσαμε. Μέχρι την τελευταία στιγμή και μετά από αυτή επιμείναμε στα συμφέροντα του λαού μας. Μέχρι την τελευταία στιγμή, και μετά από αυτή, δώσαμε τη μάχη, με απέναντί μας όλo το φθαρμένο σύστημα που ευθύνεται για την ελληνική τραγωδία. Και το νικήσαμε αυτό το φθαρμένο σύστημα.

Ανοίξαμε την πόρτα της διαπραγμάτευσης στο λαό, με την πρωτοβουλία του δημοψηφίσματος. Είχαμε όλο το παλιό πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο απέναντί μας. Και το νικήσαμε. Όλοι τους και μόνοι μας. Και τους νικήσαμε.

Όπως θα τους νικήσουμε και τώρα που νομίζουν ότι έφτασε η ώρα να κάνουν πράξη το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και της παλινόρθωσης του παλιού κατεστημένου. Αλλά με αυτό το πλευρό να κοιμούνται.

Στις 20 του Σεπτέμβρη ο λαός μας θα βάλει οριστικό τέλος στα σχέδια της επιστροφής τους. Η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω. Ο λαός μας θα κόψει οριστικό το νήμα με τις δυνάμεις του χθες. Και όσοι σκαρώνουν σχέδια, θα αναγκαστούν, για άλλη μια φορά, να τα θάψουν βαθιά μέσα στα συρτάρια τους.

Θέλουν όμως, πολίτες του Αιγάλεω, να σας πείσουν ότι αυτός ο αγώνας που δώσαμε. Οι έξι μήνες της σκληρής μάχης για να προασπίσουμε τα δίκια του λαού μας. Ήταν ένας αγώνας μάταιος. Θέλουν να σας πείσουν ότι νικήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός.

Θέλουν να σας πείσουν και να μας πείσουν, όχι φυσικά γιατί προσδοκούσαν μια καλύτερη συμφωνία. Άλλωστε είναι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που μας ζητάγανε να τα δώσουμε όλα και να φέρουμε ό,τι να ναι αρκεί να ναι συμφωνία. Θέλουν να μας πείσουν ότι νικήθηκε ο λαός μας και η κυβέρνησή μας για ένα και μόνο λόγο. Γιατί θέλουν να σκύψετε και να σκύψουμε το κεφάλι. Να αποδεχτείτε και να αποδεχτούμε το μέγα ψέμα ότι τίποτε δεν γίνεται. Ότι είναι μάταιο να αγωνίζεσαι για το δίκιο. Ότι όλοι αυτοί οι χειροκροτητές και οι διαπρύσιοι κήρυκες της ακραίας λιτότητας είχαν δίκιο για όσα έκαναν τα προηγούμενα χρόνια. Να δεχτείτε και να δεχτούμε ότι η επιτροπεία, η μειωμένη κυριαρχία, η φτώχεια, είναι η μοίρα μας.

Ε, δεν είναι

Κι ας το φωνάζουν όσο θέλουν η ΝΔ, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ακόμα και κάποιοι χτεσινοί σύντροφοι της μάχης που διάλεξαν το δρόμο της φυγής, από την άλλη.

Δεν είναι μάταιοι οι αγώνες και δεν ήταν μάταιος ο αγώνας μας, Γιατί αυτός ο αγώνας ταρακούνησε ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί το ελληνικό δίκιο έγινε σημαία μάχης σε όλο τον κόσμο από εκατομμύρια ανθρώπους. Γιατί η Ευρώπη της ανάλγητης λιτότητας και της γερμανικής πειθαρχίας γνώρισε την πρώτη της μεγάλη πολιτική και ηθική ήττα. Γιατί η Ευρώπη έχει υποστεί ένα ρήγμα που φέρει ελληνική υπογραφή.

Γιατί η συμφωνία δεν αντανακλά άνευ όρων τις θελήσεις εκείνων που έδωσαν τέτοιο χαρακτήρα στη διαπραγμάτευση, ώστε να χαρακτηριστεί πραξικόπημα. Αλλά και τις θελήσεις, την αποφασιστικότητα, την αντίσταση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του. Αντανακλά το συσχετισμό των δυνάμεων τη συγκεκριμένη στιγμή, και όχι την υποταγή μας.

Και παρά τις δύσκολες πλευρές της, αυτή η συμφωνία δίνει για πρώτη φορά ευκαιρίες και διεξόδους σε αντίθεση με όσα είχαμε μέχρι τώρα. Γιατί εξασφαλίζει για τρία χρόνια τη σταθερότητα που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία. Γιατί για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα του χρέους και της αναγκαία απομείωσής του, που τώρα πια δε συζητείται το αν θα γίνει αλλά το σε τι βάθος θα γίνει. Γιατί, επίσης, τελειώνει με την πιθανότητα του Grexit, που άφηνε τη χώρα έκθετη στους κερδοσκόπους. Γιατί εξασφαλίζει σημαντικά κεφάλαια για την επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως με τα μικρά αποκεντρωμένα έργα. Γιατί αποτρέπει τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και βάζει τέλος στις απολύσεις στο δημόσιο. Γιατί ανοίγει το δρόμο για να ανατραπεί το σημερινό εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, να αποκατασταθεί σταδιακά ο βασικός μισθός.


Πολίτες του Αιγάλεω, φίλες και φίλοι

Θα είμαι ο τελευταίος που θα επιχειρήσω να κρύψω ότι στη συμφωνία υπάρχουν και δύσκολοι όροι. Όροι και μέτρα που επέβαλαν οι δανειστές. Ξέρετε πώς, με ποια μέσα, και ποιες απειλές. Όλοι ξέρουν, κι εκείνοι ακόμα που κάνουν ότι δεν ξέρουν.

Αλλά ας είναι ξεκάθαρο. Αν δεν ματώναμε έξι μήνες, αν δεν υπήρχε η αντίσταση, η επιμονή, η υπομονή, του λαού και της κυβέρνησής μας, σήμερα δεν ξέρω πού θα βρισκόταν η πατρίδα. Ή μάλλον ξέρω πολύ καλά. Όπως ξέρουν κι όσοι κάνουν ότι δεν ξέρουν

Πού θα βρίσκονταν όλοι εκείνοι που εμπιστεύτηκαν στις ελληνικές τράπεζες τις οικονομίες μιας ζωής. Και που θα βρίσκονταν όλοι εκείνοι που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω και θα αγόραζαν μπιρ παρά την Ελλάδα.

Πού θα βρίσκονταν οι συνταξιούχοι και οι οικογένειες που έχουν ως κύριο ή μόνο έσοδο τη σύνταξη κάποιου μέλους τους.
Και πού θα βρίσκονταν οι σαράντα χρόνια κλέφτες που έχουν το χρήμα και τη δύναμη, σε συνθήκες ερήμωσης, να μας γυρίσουν εκατό χρόνια πίσω με το λουρί στο σβέρκο.

Που θα βρίσκονταν η αγορά, οι εργαζόμενοι, οι αμοιβές, οι μισθοί, τα δικαιώματα, οι ελευθερίες, η ίδια η ασφάλεια της Ελλάδας.
Και πού θα βρίσκονταν οι κερδοσκόποι, τα όρνεα, οι μαυραγορίτες ψυχών και σωμάτων.

Αν δεν ματώναμε.
Κι αν δεν βρίσκαμε το κουράγιο να βάλουμε την ευθύνη της πράξης πάνω από το βόλεμα της φράσης.
Και επιτρέψτε μου εδώ κάτι που ίσως φανεί προσωπικό, αλλά δεν είναι.
Που αισθάνομαι την ανάγκη να το μοιραστώ μαζί σας.
Για την μάχη που δώσαμε, για τις άγρυπνες νύχτες, για την ατέλειωτη αγωνία, για τις προσπάθειες σε μια σειρά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Για τους διαξιφισμούς και τις συγκρούσεις, συχνά χωρίς κανόνες διπλωματίας και ευγένειας.
Για τις απειλές και τις προσβολές, για το δημοψήφισμα και το Όχι μας, για τους συνεργάτες μου της πρώτης γραμμής, για το κόμμα μας και τα περισσότερα μέλη και στελέχη του, για τον τρόπο που πάλεψα να υπηρετήσω τα συμφέροντα του λαού, είμαι περήφανος.

Για το βάρος της ευθύνης που αναλάβαμε είμαι περήφανος.
Για το σεβασμό στο μόχθο του λαού είμαι περήφανος.

Για το συμβιβασμό που δεχτήκαμε για να αποφύγουμε την καταστροφή, να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας, και να έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις, είμαι περήφανος.
Γιατί εμείς δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε, όπως κάνουν τον τελευταίο καιρό ορισμένοι.

Όρθιοι συνεχίζουμε τη μάχη.

Πιο αποφασισμένοι, πιο έμπειροι, πιο προσγειωμένοι, πιο γειωμένοι στην πραγματικότητα. Γιατί μόνο όποιος πατάει γερά στην πραγματικότητα έχει την πραγματική δυνατότητα να την αλλάξει. Τη πραγματική δυνατότητα να αλλάξει τον κόσμο.

Θα μου πείτε έχεις δίκιο σε όλα αυτά, αλλά το ζήτημα είναι πως προχωράμε από εδώ και εμπρός. Τι βρίσκεται μπροστά μας.

Εγώ που ποτέ δεν τόλμησα να πω ότι μπροστά μας έχουμε δρόμο σπαρμένο με ροδοπέταλα, θα σας πω ένα πράγμα:

Τα πιο δύσκολα είναι πια πίσω μας.
Μπροστά μας δεν βρίσκεται ούτε το χάος, ούτε η πτώχευση, ούτε το Grexit, ούτε όμως η υποταγή, ούτε τα κορακίστικα του παλιού που ξαφνικά αναθάρρησε από την αραίωση των γραμμών μας, και σηκώνει κεφάλι. Μπροστά μας βρίσκεται η δυνατότητα να ξεφύγουμε από τη μέγγενη.

Μπροστά μας βρίσκεται ελπίδα. Όχι μια ελπίδα ως μάνα εξ ουρανού. Όχι ως θαύμα που θα μας σώσει αλλά μια ελπίδα που θα ρθει από τους αγώνες, το πείσμα, την επιμονή, την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε μια νέα αρχή. Να ξεκολλήσουμε τη πατρίδα μας από τη λάσπη. Αυτή, λοιπόν, την ελπίδα που πολλοί θέλουν να σβήσουν δεν θα την αφήσουμε απροστάτευτη στα χέρια τους.

Είμαστε εδώ Και μπορούμε να βλέπουμε και να διεκδικούμε το αύριο.

Και ξέρουμε ότι το χτες δεν έχει παραδώσει τα όπλα. Η διαπλοκή, τα κυκλώματα, οι βαρόνοι, οι διαφθορείς, τα βαποράκια των δανειστών, το παλιό πολιτικό σύστημα, όσοι οδήγησαν τη χώρα στο χαντάκι, με κύριο εκπρόσωπο τη ΝΔ, επιχειρούν να επιστρέψουν.

Της Ρηγίλλης τα παιδιά δίνουν τα ρέστα τους να τελειώσουνε μαζί μας. Για να ξαναφέρουν το χαμόγελο όχι στα χείλη των πολιτών αλλά στα χείλη των δανειστών και της διαπλοκής. Με επικεφαλής τον κ. Μεϊμαράκη, την προσωποποίηση του παλαιοκομματισμού. Ρωτήστε όποιον άνθρωπο θέλετε, να σας περιγράψει πως θα ήταν ο παλιοκομματισμός αν ήταν ένα πρόσωπο. Τον υπηρεσιακό αρχηγό της ΝΔ θα σας περιγράψει. Τον κ. Μεϊμαράκη. Ο οποίος μία εβδομάδα αφότου ανέλαβε, πήγε στις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από ποιόν ;Από τον κ. Παπασταύρου. Της γνωστής λίστας. Γιατί προφανώς η ΝΔ χρωστάει σε αυτές τις λίστες, που η δικαιοσύνη τώρα, με την δική μας κυβέρνηση, αφέθηκε επιτέλους ανεμπόδιστη να τις διερευνήσει.

Η Νέα Δημοκρατία επιστρατεύει γύρω του το πιο παλιό από το παλιό.

Πολιτευτές καταδικασμένους για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
Συμμέτοχους στη Λίστα Λαγκάρντ.
Ανθρώπους που ισχυρίστηκαν κυνικά πως «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».
Στελέχη που κούνησαν το δάχτυλο στον κόσμο καλώντας όποιον δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να πουλήσει το σπίτι του.

Και ποια είναι η στρατηγική τους;

Να κρύψουν αυτά που υπέγραψαν. Αυτά που θέλουν να κάνουν. Όσα πρεσβεύουν. Και να μπουν στην επόμενη κυβέρνηση.
Ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, όπως ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης δηλώνει.
Αυτό είναι ο μοναδικός τους στόχος.
Γιατί καταλαβαίνουν ότι μόνο έτσι μπορεί να αναστηθεί το παλιό πολιτικό κατεστημένο.
Να ξαναμπεί στο παιχνίδι από το παράθυρο, λίγους μήνες από την στιγμή που ο ελληνικός λαός το πέταξε έξω από την πόρτα.

Μας ζητάνε δήθεν συνεννόηση και συναίνεση αλλά όλοι ξέρουν γιατί επιδιώκουν την συνεννόηση αυτή:

-Για να μπορούν οι δανειστές να αποφεύγουν την διαπραγμάτευση για το χρέος.

-Για να μπορούν τα ιδιωτικά κανάλια να λειτουργούν όπως μέχρι σήμερα.

-Για να μπορούν οι χρυσωρύχοι να καταστρέφουν ανεξέλεγκτα τα δάση της Χαλκιδικής.

-Για να μπορούν οι μεγαλοεργολάβοι να λυμαίνονται το δημόσιο συμφέρον.

-Για να μπορούν οι επιτήδειοι να βάζουν χέρι στα χρήματα του ΕΣΠΑ.

-Για να αυξάνονται τα επιχειρηματικά κέρδη σε βάρος των μισθών και της αξιοπρεπούς εργασίας.

-Για να κατηγορούνται συλλήβδην οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ως άχρηστοι, έτσι ώστε να κρέμονται πάνω από το κεφάλι των ανθρώπων οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις.

Και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

-Για να παραμένει ανοιχτή η πόρτα στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και την ολοκληρωτική εξαθλίωση των συντάξεων.

Για όλα αυτά πασχίζει ο κ. Μεϊμαράκης να μας πείσει να κάνουμε κυβέρνηση μαζί.

Και εμείς σήμερα του οφείλουμε μια απάντηση :

Κυβερνήσεις κουρελούδες, κυβερνήσεις ζόμπι, κυβερνήσεις μιας χρήσεως, με συμμετοχή του Βορίδη, του Ψωμιάδη, του Άδωνι, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να δείτε.

Βρείτε κάποιον άλλο, πιο έντιμο τρόπο, για να κοροϊδεύετε τον κόσμο και να πετύχετε το στόχο σας που είναι ένας και μοναδικός.

Να μη δώσει ο λαός την ισχυρή εντολή που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και χρειάζεται η χώρα.

Ε λοιπόν δε θα σας τη κάνει τη χάρη ο ελληνικός λαός.

Θα δώσει ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε τη μάχη για να βγάλουμε τη χώρα από τη κρίση με το λαό μας όρθιο.

Πολίτες του Αιγάλεω

Η αντιδραστική παλινόρθωση που επιδιώκουν δεν θα περάσει.

Τα διλήμματα είναι σκληρά και δεν σηκώνουν αυταπάτες.

· Θέλουμε να διαπραγματευτούν σε λίγο καιρό το χρέος εκείνοι που χρόνια τώρα διακηρύσσουν ότι είναι βιώσιμο, ή εκείνοι που επέβαλαν την ανάγκη της μείωσής του στους δανειστές;

· Θέλουμε να διαπραγματευτούν τα εργασιακά δικαιώματα, την προστασία και τις ελευθερίες των εργαζομένων, τις συλλογικές συμβάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, ή όσοι επέβαλαν τον εργασιακό μεσαίωνα;

· Θέλουμε να διαπραγματευτούν για τα κόκκινα δάνεια, για τα σπίτια μας, που τα εποφθαλμιούν οι τράπεζες και τα κοράκια, η Αριστερά της κοινωνίας, ή η ΝΔ της κλεπτοκρατίας;

· Θέλουμε να διαπραγματευτούν για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις εκείνοι που τις προστάτεψαν ως το τέλος, ή εκείνοι που τις πετσόκοψαν μια και δυο και τρεις φορές;

Και ήταν έτοιμοι να τις τελειώσουν με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος; Που μας ζήταγαν να υπογράψουμε την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Ας μην έχουμε αυταπάτες.

Απέναντί μας, στέκονται η διαπλοκή, η διαφθορά, το κράτος του κομματισμού και της ταξικής αδικίας, η γραφειοκρατία, το ρουσφέτι, η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, η θεσμική κοινωνική αδικία, η άνιση δικαιοσύνη.

Ένας τερατώδης Γόρδιος Δεσμός που κρατάει δεμένες χειροπόδαρα τις πιο ζωντανές δυνάμεις της πατρίδας;

Και το ερώτημα σε όσους καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει για να έχει μέλλον είναι: Σε ποιους θα εμπιστευτούμε την απελευθέρωση της χώρας από όσα την κρατούν καθηλωμένη;
Στους δεσμοφύλακες;

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη μεταρρύθμιση του κράτους;

Σε κείνους που το έχτισαν πάνω στο στήθος της κοινωνίας;

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη μάχη της διαπλοκής;

Στα πολιτικά της σόγια;

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε την αναμέτρηση με τη διαφθορά;

Στους κουμπάρους της;

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τα καρτέλ;

Σε όσους τόσα χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια;

Εμείς δώσαμε δείγμα γραφής, ακόμα κι αν κυβέρνησε μόνο εφτά μήνες και σε συνθήκες πολιορκίας. Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ. Δώσαμε οξυγόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τις εκατό δόσεις. Δώσαμε πίσω τη δουλειά τους στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες, στους κυνηγημένους δημόσιους υπάλληλους. Καταργήσαμε τα πέντε ευρώ στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα ανοίξαμε το μέτωπο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Με το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Με τις πρώτες καμπάνες για τους έχοντες που φιγουράρουν ψηλά-ψηλά στις λίστες τύπου Λαγκάρντ. Με το τέλος της ασυλίας των ιδιοκτητών ΜΜΕ, που καλούνται να πληρώσουν αυτά που χρωστούν στο Δημόσιο. Με τις πρώτες αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Κι αυτά μέσα σε ελάχιστο διάστημα, και με τη θηλιά της διαπραγμάτευσης και των δανειστών στο λαιμό.

Φίλες και φίλοι

Με την ισχυρή λαϊκή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ και την εφαρμογή μιας πολιτικής ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και στην κοινωνία, ισονομίας και δικαιοσύνης, ανασύνταξης του κράτους, πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, ανθρώπινου εργασιακού καθεστώτος, η Ελλάδα στο τέλος αυτής της τετραετίας θα βρίσκεται όχι απλώς απελευθερωμένη, αλλά και σε τελείως διαφορετική θέση. Οικονομικά, κοινωνικά, διεθνώς. Αυτή είναι η επιδίωξη, η φιλοδοξία, και η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο δρόμος που ανοίξαμε με πολύ αγώνα και καλούμαστε να βαδίσουμε παρά τις δυσκολίες.

Και το δίλημμα είναι σαφές:

Με τη ΝΔ και τους συμμάχους της, που χαντάκωσαν τη χώρα;

Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του που μάτωσαν για να βγει η Ελλάδα από το χαντάκι;

Αποφασίζουμε με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο αύριο. Όχι ποιος να καθίσει στην καρέκλα. Αλλά ποιος στάθηκε, στέκεται, και θα σταθεί όρθιος Δίπλα στο λαό, με το λαό, για το λαό. Ξεμπερδεύουμε με το παρελθόν, Κερδίζουμε το αύριο.



Ο Αλέξης Τσίπρας με την Ρένα Δούρου









Ο Γιώργος Πάντζας




Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής







Ο Δημήτρης Τσουκαλάς




Ο Πάνος Σκουρολιάκος







Πηγή: protothema.gr