Νορβηγία: Γιατί οι πρόσφυγες μπαίνουν στη χώρα με ποδήλατα;

Gazzetta team
Νορβηγία: Γιατί οι πρόσφυγες μπαίνουν στη χώρα με ποδήλατα;
Πάνω από 100 πρόσφυγες, μέσα στο τρέχον έτος, μπήκαν μέσω Ρωσίας στη Νορβηγία με ποδήλατα - Ένα νομικό κενό στη μεταναστευτική νομοθεσία της χώρας έδωσε την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να αναζητήσουν στη Νορβηγία μια καλύτερη τύχη.

Η μεταναστευτική κρίση που εξελίσσεται στη Μεσόγειο και όχι μόνο, έχει κάνει τους δουλεμπόρους, αλλά και τους απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, να χρησιμοποιούν κάθε είδους μεταφορικό μέσον, προκειμένου να πλησιάσουν στην «Γη της Επαγγελίας», που είναι συνήθως κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Μέχρι σήμερα, είχαμε ακούσει για πρόσφυγες που ταξιδεύουν με σαπιοκάραβα ή για δουλεμπόρους, που μεταφέρουν μετανάστες ακόμα και με τζετ σκι, αλλά, ο τρόπος που ανακάλυψαν οι μετανάστες για να μπουν, μέσω Ρωσίας, στην Νορβηγία, ξεπερνά και την πιο ευρηματική φαντασία...



Πάνω από 100 πρόσφυγες μπήκαν στην Νορβηγία με ποδήλατα μέσα στο τρέχον έτος και ιδιαίτερα, κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη μαρτυρία του αστυνομικού επιθεωρητή, Goeran Stenseth, ο οποίος δήλωσε ότι 151 μετανάστες μπήκαν με ποδήλατα στην βορειοανατολική πόλη της Νορβηγίας, Kirkenes, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 2.500 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, Όσλο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι πρόσφυγες χρησιμοποιούν ποδήλατα ή μηχανάκια για να μπουν στην Νορβηγία, αφού μια διμερής συμφωνία, που έχει υπογράψει η χώρα με την Ρωσία, απαγορεύει την διέλευση των συνόρων με τα πόδια, ενώ η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει οι πρόσφυγες να εισέρχονται στην χώρα, με τα πόδια, με δικό τους αυτοκίνητο ή με το αυτοκίνητο κάποιου άλλου, ο οποίος δεν διαθέτει νόμιμα χαρτιά.

Πάντως, οι Νορβηγοί φαίνεται να είναι ανεκτικοί με τους μετανάστες, αφού σε σχετικές δημοσκοπήσεις το 60% του πληθυσμού δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βοηθήσει τους πρόσφυγες, που προσπαθούν να διαφύγουν από εμπόλεμες ζώνες.

Στους Βρετανούς το αντίστοιχο ποσοστό είναι 50%, ενώ στη Φινλανδία, μόλις το 39% του πληθυσμού, υποστηρίζει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να τείνει χείρα βοήθειας προς τους πρόσφυγες.