Δανία: Ο πρώτος αστροναύτης της χώρας έφυγε για το Διάστημα με τα... Lego του! (pics & vid)

Gazzetta team
Δανία: Ο πρώτος αστροναύτης της χώρας έφυγε για το Διάστημα με τα... Lego του! (pics & vid)
Είκοσι έξι παιχνίδια Lego πήρε μαζί του για παρέα στο Διάστημα ο 38χρονος Δανός αστροναύτης, Αντρέας Μόγκενσεν - Η Δανία στέλνει για πρώτη φορά αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Σήμερα το πρωί 07:37 ώρα Ελλάδος, εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊνοκούρ, στο Καζακστάν, το Soyuz TMA-18M, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και πλήρωμα τον Δανό Αντρέας Μόγκενσεν, τον Ρώσο Σεργκέι Φολκόφ και τον Αϊντίν Αϊμπέτοφ από το Καζακστάν. Μέχρι εδώ η είδηση μοιάζει απολύτως φυσιολογική, τι θα λέγατε όμως, αν μαθαίνατε, ότι ο 38χρονος Μόγκενσεν, που είναι ο πρώτος αστροναύτης της Δανίας, πήρε μαζί του για συντροφιά και τα lego του;



Ο Μόγκενσεν σπούδασε αεροναυπηγική στο Imperial College του Λονδίνου και έκανε το μεταπτυχιακό του στην αεροδιαστημική μηχανική στο πανεπιστήμιο του Τέξας, ενώ το 2009 επελέγη ως αστροναύτης. Ο Δανός αστροναύτης πήρε μαζί του 26 ειδικά σχεδιασμένα για το διαστημικό ταξίδι παιχνίδια lego, τα οποία μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, θα δοθούν σε μαθητές στην Δανία ως έπαθλα σε σχετικό διαγωνισμό.



Όμως, ο 38χρονος αστροναύτης, εκτός από τα lego του πήρε μαζί του στο Διάστημα, σημαίες της χώρας του, ψωμί σίκαλης και ένα βιβλίο του Δανού φιλόσοφου Søren Kierkegaard. Πριν την αναχώρησή του για τον ISS, ο Δανός αστροναύτης δήλωσε: «Είναι δύσκολο για μένα να φανταστώ πώς πρόκειται να είναι (στο Διάστημα), είναι μέχρι να δεθώ στο κάθισμα και να νιώσω τον πύραυλο να εκτοξεύεται...».



Οι τρεις αστροναύτες θα φθάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την προσεχή Παρασκευή 09:42 ώρα Ελλάδος, μετά από ένα ταξίδι που θα έχει διάρκεια πάνω από 48 ώρες.

Πηγή: protothema.gr