Τι είπε ο Παπασταύρου στον εισαγγελέα για τα 5,5 εκατ. ευρώ

Gazzetta team
Τι είπε ο Παπασταύρου στον εισαγγελέα για τα 5,5 εκατ. ευρώ
Τέσσερις ώρες διήρκεσε η κατάθεση του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου στον οικονομικό εισαγγελέα Δραγάτση που κλήθηκε ως ύποπτος τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο, στο ΣΔΟΕ, ο κ. Παπασταύρου συνοδευόταν από τον συνήγορο του και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Ωστόσο, ο συνήγορος του κ. Ναμίας είπε πως θα σταλεί ανακοίνωση για το θέμα.

Ο κ. Παπασταύρου κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση, για δυο κακουργήματα, από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος ερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα HSBC ο οποίος εντοπίστηκε στην πολυσυζητημένη λίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε ο κ. Παπασταύρου με τον πατέρα του, που έχει πεθάνει, αλλά και τη μητέρα του η οποία, επίσης, κλήθηκε ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.

Ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού φέρεται να υποστηρίζει ότι υπήρξε διαχειριστής λογαριασμού του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και τα κεφάλαια που καταγράφονται ανήκουν σε εκείνον. Ωστόσο, δεύτερος πληρεξούσιος στον επίμαχο λογαριασμό εμφανιζόταν ο πατέρας του και ως τρίτη η μητέρα του.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πηγή: newsbeast.gr