Τα «γούρια» του Τσίπρα: Ο φραπέ, το αυτόγραφο και οι σέλφι

Gazzetta team
Τα «γούρια» του Τσίπρα: Ο φραπέ, το αυτόγραφο και οι σέλφι
Η πίστη στα «γούρια» δεν είναι και συνηθισμένο πράγμα στον χώρο της Αριστεράς, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι πιστεύει σ' αυτά.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του στη δυτική Κρήτη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μερικά τέτοια δείγματα, τα οποία απαριθμεί ο Βηματοδότης.

Στα Χανιά ο Α. Τσίπρας δήλωσε: «Ξεκίνησα την περιοδεία από τα Χανιά από όπου τέλειωσα την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Γούρικη είναι η πόλη για τον ΣΥΡΙΖΑ και για μένα προσωπικά». Αλλά φαίνεται ότι τον «μυρίστηκαν» και οι κρητικοί ψηφοφόροι γι' αυτό και στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, μια κυρία του πέρασε στον ώμο ένα κρητικό μαντίλι, του είπε ότι είναι... γούρικο και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

Λίγο αργότερα, ένας από τους καταστηματάρχες, στη δημοτική αγορά που επισκέφθηκε, του δώρισε ένα κομπολόι, λέγοντάς του επίσης ότι είναι γούρικο. Αλλά για να πιάσει το γούρι έπρεπε να πιει και ένα σφηνάκι τσικουδιά. Την οποία την ήπιε «άσπρο πάτο».

Oι δήμαρχοι που τον συνάντησαν λίγη ώρα αργότερα δεν του πρόσφεραν τσικουδιά (όπως συνηθίζουν σε όλους τους υψηλούς επισκέπτες τους), αλλά... φραπέ και νερά καθώς και κρητικά παξιμάδια.

Οπως σημειώνει ο Βηματοδότης, οι εκδηλώσεις προς το πρόσωπό του πάντως συνεχίστηκαν σε κάθε γωνιά των Χανίων που πήγαινε. Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας του έκανε δώρο έναν... φάρο. Ενα αντίγραφο ενετικού φάρου, με το οποίο ο κ. Τσίπρας ενθουσιάστηκε λέγοντας πως ο φάρος είναι από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Ελλάδας. Του δώρισε επίσης και ένα λεύκωμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, το οποίο ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα το διαβάσει, αλλά όταν βρει χρόνο.

Ενας πολίτης βρήκε την ευκαιρία να του ζητήσει δουλειά: «Πρόεδρε, θέλουμε δουλειές» του είπε, με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να τον πλησιάσει και να του πει: «Εμείς θα σας βλέπουμε στα μάτια, η καθαρότητα είναι εγγύηση». Δεν γνωρίζω εάν ο πολίτης αυτός έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση που του έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένας πιτσιρικάς σίγουρα έμεινε ενθουσιασμένος όταν εισέπραξε... αυτόγραφο από τον κ. Τσίπρα. Επειδή δεν υπήρξε πρόχειρο χαρτί, το αυτόγραφο γράφτηκε σε ένα προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και τι νομίζετε ότι έγραψε; «Η... ελπίδα έρχεται. Αλέξης Τσίπρας». Ηταν όμως το προηγούμενο προεκλογικό σύνθημα του προέδρου.

Ο Τσίπρας δεν χάλασε ούτε το χατήρι κάποιων νεολαίων που ζητήθηκαν να φωτογραφηθούν μαζί του.



Πηγή: iefimerida.gr