Ραχήλ: Ο Τσίπρας κάνει σαν τον θύτη που αγοράζει γλειφιτζούρι στο θύμα του

Gazzetta team
Ραχήλ: Ο Τσίπρας κάνει σαν τον θύτη που αγοράζει γλειφιτζούρι στο θύμα του
Η αριστερά που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα φτιάχνει μαρμελάδες για όσους στερούνται το ψωμί - Ο Τσίπρας δεν είχε την δύναμη ή την ικανότητα να υποστηρίξει αυτά που υποτίθεται ότι πίστευε και δήλωνε δημόσια.
Με βαριές βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα μιλά η Ραχήλ Μακρή και ξεκαθαρίζει στο protothema.gr τους λόγους για τους οποίους "γύρισε την πλάτη της" στον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, μιλά για τις κόντρες της κατά καιρούς, τις μετακινήσεις της σε κόμματα και εξηγεί πως βρέθηκε σήμερα μετά τους ΑΝΕΛ και το ΣΥΡΙΖΑ να αναζητά νέα πολιτική στέγη.

Επιπλέον μιλά και την τελευταία κόντρα με την πρώην σύντροφό της κ. Φωτίου που προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος ξεκαθαρίζει τη θέση της για την επόμενη πολιτική της κίνηση ενώ σημειώνει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι φαινόμενο αλλά ένας άνθρωπος που έκανε άψογα τη δουλειά του και τελικά αποτέλεσε το στόχο της μονταζιέρας του Μαξίμου.

-Η "αγωνίστρια" και "επαναστάτρια" στους ΑΝΕΛ, έγινε ακολούθως η "μάχιμη" και "ασυμβίβαστη" στο ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέμαι ποια είναι η επόμενη πολιτική κίνηση της Ραχήλ Μακρή;
Ξέρετε δεν χτίζω καριέρα. Δεν περιμένω από την πολιτική να μου πληρώνει την μεγάλη ζωή με γεύματα και ακριβά κρασιά, όπως έχει συνηθίσει ο κόσμος να φαντάζεται όσους τα κανάλια προβάλλουν ως πολιτικούς ταγούς της Χώρας. Στις αποστολές της Βουλής χρησιμοποιώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν χρεώνω σουίτες στην Νέα Υόρκη και γεύματα με σαμπάνιες στους Έλληνες φορολογούμενους. Είμαι κόρη εργάτη, που δεν έχει μάθει να αναζητά την σιγουριά μιας καρέκλας και τις πολυτέλειες της διαπλοκής με επιχειρηματίες θυσιάζοντας τους συμπολίτες μου με το να κρατώ κλειστό το στόμα μου εκεί που πρέπει να φωνάξω για τις κοινωνικές αδικίες. Ότι έχω να πω το λέω δημόσια και ανοιχτά. Γι’ αυτό δέχομαι τον πόλεμο όλων όσων δεν θέλουν να μαθαίνει ο Λαός τις ύποπτες ή και άνομες ενέργειες τους. Με κατηγορούν ότι πηγαίνω στα πανηγύρια του Νομού μου. Είμαι περήφανη όμως που πηγαίνω εκεί και δεν υπογράφω δόσεις 600.000 ευρώ προς το μέγαρο Μουσικής προκειμένου να κερδίσω τον υποτιθέμενο μανδύα «κουλτούρας» και την εύνοια των καναλαρχών που «τσεπώνουν» όσα θα έπρεπε να πηγαίνουν στους γέροντες, στους άνεργους, στους άπορους, στα ΑΜΕΑ και να αποδίδεται ο λογαριασμός στον φορολογούμενο πολίτη. Δεν έχω σχεδιάσει πολιτικές κινήσεις. Είναι πολύ ωραία εικόνα η αναπαράσταση της πολιτικής ως σκακιέρας αλλά μόνο για να εξώφυλλά βιβλίων. Μέχρι σήμερα έχω ασκήσει συνεχή κοινοβουλευτικό έλεγχο υπέρ των πολιτών, όλων των πολιτών χωρίς παρωπίδες, χωρίς βλακώδη ιδεολογικούς διαχωρισμούς σε δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να μπορεί να με κατηγορήσει κανένας ότι είχα το οποιοδήποτε προσωπικό όφελος. Αυτός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μου άφησε χρόνο για να βάζω τα γεγονότα σε μικροπολιτική ζυγαριά, ποτέ δεν έκλαψα για να πάρω ένα υπουργείο, ποτέ δεν σταμάτησα να μιλάω για το καλό της «κομματικής πειθαρχίας» και της προσωπικής ανέλιξης. Τρία χρόνια είμαι σταθερή σε μια πολιτική γραμμή εξασφάλισης της εθνικής αξιοπρέπειας μέσω μιας κοινωνίας χωρίς ανθρωπιστική κρίση και μιας οικονομίας που δεν εξυπηρετεί τις τσέπες των ολιγαρχών κλέβοντας τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον μεροκαματιάρη, τον επιστήμονα ελεύθερο επαγγελματία και τον συνταξιούχο. Όποιος μπορεί να συνταχθεί στο πλευρό μου, θα συνταχθώ μαζί του χωρίς να κάνω βήμα πίσω από αυτές τις σταθερές, οι υπόλοιποι μπορούν να με διαγράψουν.

-Ήσασταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Επτά μήνες μετά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι διαφωνήσατε με το τρίτο μνημόνιο, διαχωρίσατε τη θέση σας και είπατε όχι. Ήταν εύκολο αυτό το όχι το οποίο είχε κατά μία έννοια διπλή απορριπτική μορφή; Ήταν όχι στο μνημόνιο αλλά και όχι απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Θέλω να μου πείτε πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν για εσάς να πείτε όχι και στα δύο.
Είμαι προσωπική επιλογή 13.000 πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Η συντριπτική πλειοψηφία των εντολέων μου, ξεκαθάρισαν την πρόθεση τους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ εάν τους υποσχόμουν ότι θα παλέψω ενάντια στην οικονομική τελμάτωση του μνημονίου, εάν θα αποτελέσω φωνή για τα εθνικά θέματα, εάν θα διασφαλίσω τον δημόσιο πλούτο της Χώρας, εάν συνεχίσω να μάχομαι για τον τόπο μου εάν δεν τους προδώσω. Προαπαιτούμενα και μνημόνιο δεν ψήφισα. Δεν έβαλα την υπογραφή μου στην άνοδο του αγροτικού πετρελαίου από τα 65 ευρώ στα 330 ευρώ, στην νομοθέτηση μέσω Βρυξελλών για την οικονομική μεγέθυνση των πολυεθνικών και τον θάνατο των πωλητών Λαϊκών Αγορών, Πάλεψα και παλεύω για μια Δημόσια ΔΕΗ που θα είναι κερδοφόρα και τα χρήματα θα τα απολαμβάνουν οι πολίτες και όχι ο κάθε Μυτιληναίος που απαιτεί μα αγοράζει ρεύμα κάτω του κόστους και να το πουλά σε τιμές πολλαπλάσιες της ΔΕΗ στη ΔΕΗ. Ξεσκέπασα επιχορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ με την δικαιολογία μια θέση εργασίας και αυτής μερικής απασχόλησης. Μέχρι και την τελευταία ημέρα λειτουργίας ης Βουλής κατέθετα Ερωτήσεις για τα ιατρεία των περιοχών του νομού Κοζάνης. Το όχι στην συνέχιση της λιτότητας το είπαν οι πολίτες στον Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 62% στην Κοζάνη. Αυτός δεν σεβάστηκε ούτε τους Κοζανίτες, ούτε τους υπόλοιπους Έλληνες. Προσωπικά μπορώ να κοιτάω στα μάτια όλους όσους με ψήφισαν και να τους πω: «Δεν σας πρόδωσα. Είμαι απλός στρατιώτης στον πόλεμο κατά των χαραμοφάηδων που μας κορόιδευαν, για δεκαετίες. Όποιος εξακολουθεί να έχει τα κότσια μπορεί να πολεμήσει στο πλευρό μου. Για τους υπόλοιπους καλή επιστροφή στο μεγάλο μαντρί» Όταν με διέγραψαν από τους ΑΝΕΛ τους ευχήθηκα καλή επιστροφή στο μεγάλο μαντρί. Σήμερα οι πράξεις τους με δικαίωσαν και το μνημονικό μαντρί τους υποχρέωσε να ζητούν συγνώμη που ήταν «αντιμνημονιακοί» και να κόβουν συντάξεις για μια καρεκλίτσα υφυπουργείου.

-Είστε χειμαρρώδης, δεν κρύβεστε και σε κάθε περίπτωση με το όποιο κόστος λέτε τη γνώμη σας ξεκάθαρα ακόμη και αν αυτό σας οδηγήσει σε ρήξη με τον αρχηγό του κόμματος. Ήρθατε σε ρήξη με τον Παναγιώτη Καμένο τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα. Πληρώνετε το κόστος, το διαχειρίζεστε εύκολα και αν ναι πως;
Ναι το πληρώνω. Είμαι περήφανη που το πληρώνω. Εάν είχα κάνει την «γυναικούλα» και δεν έκανα Ερωτήσεις που ενόχλησαν επιχειρηματίες και πολιτικά κατεστημένες οικογένειες δεν θα είχα διαγραφεί από τον Πάνο Καμμένο και ο Αλέξης Τσίπρας θα με είχε κάνει Υπουργό και θα είχα ψηφίσει μνημόνια και θα είχα διορίσει όλους τους συγγενείς και φίλους. Είμαι περήφανη που πληρώνω το κόστος, έχοντας το θάρρος της γνώμης μου. Που δεν επικαλούμαι αγίους σε οράματα να μου δίνουν πολιτικές συμβουλές, που δεν παρουσιάζομαι ως υπουργός «τουρίστας» με μηδενικό νομοθετικό έργο. Είμαι περήφανη που δεν ενέδωσα στις πιέσεις να ψηφίσω τον κάθε «κομματικό ταγματάρχη» γιατί ήταν επιλογή «από πάνω», γιατί έπρεπε να ξεπληρώσω την χάρη που φαντάζονταν ότι μου έκαναν, που δεν προσέλαβα συνεργάτες του Βενιζέλου για να τους διορίσω σε διοικητικά συμβούλια κι μετά να πάρω Κυβερνητική θέση. Το κόστος το πληρώνω αλλά έχω το μέτωπο καθαρό και το κεφάλι ψηλά και μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια με ήσυχη συνείδηση.

-Σας προσάπτουν το ρεκόρ μετακινήσεων- τρεις στο σύνολο- σε πολιτικά κόμματα τα τελευταία τρία χρόνια, κάτι που ξεκίνησε από πολιτικούς σας αντιπάλους να λέγεται εδώ και καιρό και το θέτω ως θέμα στο τραπέζι με αφορμή την κόντρα σας με την κ. Φωτίου, μέχρι πρότινος σύντροφο στο ίδιο κόμμα.
Δεν είχα καμία κόντρα με την κυρία Φωτίου. Δέχθηκα μια προσωπική επίθεση, γιατί οι εκπρόσωποι του μορφώματος που σφετερίζονται το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ στερούνται πολιτικού επιχειρήματος. Είχα δεχθεί προσωπική επίθεση όταν ζήτησα από εκπρόσωπο του ΚΚΕ να μας πει την πρόταση του και να σταματήσει την ξύλινη γλώσσα του όχι σε όλα, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά το ευρώ είναι καλό. Δέχθηκα αήθη προσωπική επίθεση από σώγαμπρους πολιτικής οικογένειας γιατί αποκάλυψα ότι μιλούν εκ του ασφαλούς αφού έχουν μεταφέρει τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Δέχθηκα προσωπική επίθεση από «προβληματικές προσωπικότητες» γιατί έκανα αναρτήσεις αποσπάσματων βιβλίων που είχα διαβάσει και συμφωνούσα με το περιεχόμενο τους. Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις από πολιτικά ανύπαρκτους, ιδεολογικούς αφισοκολλητές γιατί έχουν οικειοποιηθεί την έννοια της αριστεράς και σαν νέοι αγροφύλακες θέλουν να ελέγχουν ποιος είναι άξιος να μπει ή να βγει σε αυτό που θεωρούν τσιφλίκι του πατερά τους. Να φανταστείτε ότι είμαι η μόνη Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασα στην εκχώρηση διαχείρισης απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας στον Μπόμπολα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Σταθάκη, μαζί με την νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος. Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον ούτε ριζοσπαστική, ούτε αριστερά η ίδια νομαρχιακή οργάνωση δεν μου αναγνωρίζει το δικαίωμα να μιλάω γιατί υποτίθεται ότι δεν καταλαβαίνω την αριστερά Ποια αριστερά, αυτή που υπογράφει μνημόνια δίνοντας 50 δισεκατομμύρια στον Σόιμπλε; Αυτή που κατάντησε την αλληλεγγύη, ελεημοσύνη και σαν σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα φτιάχνει μαρμελάδες για όσους στερούνται το ψωμί; Αριστερά είναι αυτή που πίσω από κλειστές πόρτες συμπράττει με την ΝΔ και το ΠΟΤΑΜΙ στην μετατροπή του λαϊκού ΟΧΙ σε μνημονικό ΝΑΙ; Αριστερά είναι αυτή που αφήνει πρόσφυγες πολέμου να πνίγονται γιατί είναι Κυβέρνηση πολιτικά ανίκανων να πάρουν οποιαδήποτε ουσιαστική πρωτοβουλία; Αριστερά είναι αυτή που μας λέει ότι πριν τις εκλογές είπαν ψέματα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που παρουσίασαν στον λαό ήταν ουτοπία; Αριστερά είναι αυτή που επιβάλλει ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία αλλά εξαιρεί την Γερμανική σχολή; Αυτό δεν είναι αριστερά, ούτε δεξιά. Αυτό είναι διαπλοκή. Διαπλοκή για την ανανέωση του παλαιοκομματικού συστήματος της μίζας, της ρεμούλας και του βολέματος που είχε σαπίσει και χρειαζόταν νέο «κρέας» για να συνεχίσει να υπάρχει. Δυστυχώς, λοιπόν, για τους κοτζαμπάσηδες της υποτιθέμενης αριστεράς και τους τοπικούς βοηθούς τους που δεν είχαν το θάρρος να ορθώσουν το ανάστημα τους στη νέα διαπλοκή, όπως έκαναν 43 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και χιλιάδες σε όλη την Χώρα, και τους καταλαβαίνω και δεν θα σταματήσω να μιλάω

-Θέλω να ρωτήσω κάτι ευθέως. Μετανιώσατε που συνεργαστήκατε με τον Αλέξη Τσίπρα; Αν ναι γιατί αν όχι τι κερδίσατε, τι κρατάτε από την επτάμηνη αυτή συμβίωση σε πολιτικό επίπεδο;
Συνεργάστηκα με τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, βάσει του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Πίστευα και πιστεύω ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ορθά κοστολογημένο και εφαρμόσιμο. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε την δύναμη ή την ικανότητα να υποστηρίξει αυτά που υποτίθεται ότι πίστευε και δήλωνε δημόσια. Αυτό δεν είναι προσωπική επίθεση, αλλά παρατήρηση εκ του αποτελέσματος. Μπορεί να είχε μη ικανούς συνεργάτες. Μπορεί να μην μπορούσε. Υφίστανται εκατομμύρια μπορεί και άλλες τόσες δικαιολογίες. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έφερε μνημόνιο και παραιτήθηκε αφού το ψήφισε. Τώρα σαν τον θύτη που αγοράζει γλειφιτζούρι στο θύμα του ζητά να το ψηφίσουν για να το εφαρμόσει πιο απαλά. Εάν κάποιος πρέπει να μετανιώσει είναι αυτοί που συγκαλούν «Πανελλαδική Συνδιάσκεψη» χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με κομματικούς φίλους σε αντίθεση με το καταστατικό του κόμματος. Εάν κάποιος πρέπει να μετανιώσει είναι αυτοί που ονόμασαν εκ των πραγμάτων το κόμμα σε Τέως ΣΥνασπισμό ΡΙζοσπαστικής Αριστεράς.

-"Τεμαχισμένος" πια ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας από τη μία, Παναγιώτης Λαφαζάνης από την άλλη. Θα συνεργαστείτε με τον κ. Λαφαζάνη και αν ναι γιατί;
Κοιτάξτε να δείτε δεν είμαι από αυτούς που χρησιμοποιούν ιδεολογήματα ότι θα συμμαχούσα ακόμα και με τον Διάολο. Σας είπα ότι υφίστανται θεμελιακές αξίες συνεργασίας που οφείλουν και τα δυο μέρη να τηρούν. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν αποδείξει με τις πράξεις τους, την προσήλωση στις αρχές ενός πολιτικού συστήματος πέρα από την κομματοκρατία και την αδιαφάνεια. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν εάν υφίσταται πολιτικός σχηματισμός που να εκφράζει τις πεποιθήσεις και τις αρχές που σας έχω αναπτύξει και δυνάμει των οποίων συμμετέχω στην πολιτική.

-Το φαινόμενο όπως πολλοί έχουν χαρακτηρίσει σε πολιτικό επίπεδο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου πως το ζήσατε και το βιώσατε εσείς ως βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι φαινόμενο. Είναι μια νομικός με επιστημονικές γνώσεις, ηθική πληρότητα και αποδεδειγμένο θάρρος που τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Βουλής και αποτέλεσε το στόχο της μονταζιέρας του Μαξίμου.

-Αν εκείνη αποφάσιζε να ηγηθεί κόμματος θα την ακολουθούσατε, θα τη στηρίζατε, βλέπετε να σας συνδέουν κοινά θέματα σε επίπεδο πολιτικής;
Με ρωτήσατε εάν θα συνταχθώ με τον κ. Λαφαζάνη, τώρα εάν θα ακολουθήσω την κ. Κωνσταντοπούλου σαν πολλά κόμματα δεν νομίζετε ότι μαζεύονται; Το ζητούμενο είναι να διαμορφωθεί ένας πολιτικός πυρήνας αντίστασης στην αναπόφευκτα αποτυχημένη μνημονιακή πολιτική της ύφεσης της ληστείας των πολιτών από τους τραπεζίτες, της διαφθοράς και της διαπλοκής και φυσικά της εθνικής υποτέλειας.

-Πως βλέπετε να διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης, τι βλέπετε ότι θα αποτυπωθεί σε αυτές τις εκλογές; Πως εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί το αποτέλεσμα ο κοινοβουλευτικός χάρτης αν θέλετε.
Μόνο οι πολίτες αυτής της Χώρας μπορούν να διαμορφώσουν τον πολιτικό χάρτη με την ψήφο τους.