Αποβάλλεται ο Μητρόπουλος από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, λέει εμμέσως ο Τσίπρας

Gazzetta team
Αποβάλλεται ο Μητρόπουλος από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, λέει εμμέσως ο Τσίπρας
Τώρα καταγγέλλει (εμμέσως) Βαρουφάκη και Ζωή κάνοντας λόγο για «σταρ και σταριλίκια» - Μάθαμε απ' τα λάθη μας, να βάλουμε έντιμους και άξιους ανθρώπους, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος φαίνεται ότι παίρνει το σήριαλ με τον Αλέξη Μητρόπουλο και το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη δευτερολογία του στην συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς ανακοίνωσε ότι ο κ. Μητρόπουλος δεν θα είναι στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το ιδεολογικό περίβλημα για να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων, ίσως άθελά του, το έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος στον κ. Τσίπρα... Χθες και σήμερα, στις συνεχείς τηλεοπτικές παρεμβάσεις του, ο Αλέξης Μητρόπουλος επικαλείται τη δημοφιλία του και τον αριθμό σταυρών που συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να διανοηθεί το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να μην συμπεριλάβει στις λίστες τον πιο δημοφιλή βουλευτή του, όπως αυτοχαρακτηρίστηκε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αυτήν ακριβώς την επιμονή του κ. Μητρόπουλου αξιοποίησε ο κ. Τσίπρας για να αποβάλλει -όπως όλα δείχνουν- τον γνωστό εργατολόγο από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχω γίνει δέκτης αιτημάτων αξιόλογων ανθρώπων για συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Όποιος έρχεται και μου ζητάει να έχει εκλόγιμη θέση δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια. Όποιος έρχεται και συμμετέχει ως στρατιώτης θα είναι σε εκλόγιμη θέση».

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας, όπως τις προηγούμενες μέρες έχουν πει συνεργάτες του, δεν θα μπορούσε να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια έναν άνθρωπο που τον έχει κατηγορήσει ότι ακολουθεί θατσερική πολιτική και κυρίως επέλεξε να μην υπερψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τώρα καταγγέλλει Ζωή και Βαρουφάκη για «σταριλίκια»

Αφού πρώτα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και έπειτα ο Γιάνης Βαρουφάκης, δύο από τα κεντρικά πρόσωπα του προηγούμενου οκταμήνου του γύρισαν την πλάτη επικρίνοντάς τον με δριμύτητα, τώρα ήταν η σειρά του Αλέξη Τσίπρα να τους καταγγείλει -χώρις όμως να τους κατονομάσει- για σταριλίκια.

«Μάθαμε απ' τα λάθη μας. Φτάνουν τα σταριλίκια, φτάνουν οι σταρ, να βάλουμε έντιμους και άξιους ανθρώπους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: protothema.gr