Ντέρμπι 20 ημερών δείχνουν τα ποιοτικά στοιχεία

Gazzetta team
Ντέρμπι 20 ημερών δείχνουν τα ποιοτικά στοιχεία
Στο 1,5% η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία - Οχτώ κόμματα στη Βουλή - Πώς κατανέμονται οι έδρες - Τι λένε οι πολίτες για τη «στροφή» Τσίπρα και την κατάρρευση των προσδοκιών τους το τελευταίο επτάμηνο.

Το απόλυτο εκλογικό θρίλερ στην κορυφή και νέα δεδομένα για την επόμενη Βουλή προαναγγέλλει η μεγάλη δημοσκόπηση της «Alco» που παρουσιάζει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Σύμφωνα με την μέτρηση η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει περιοριστεί σε μόλις 1,5% ενώ τα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία δεν αποκλείουν την ολική ανατροπή λόγω κυρίως της δημοσκοπικής κατάρρευσης του κ. Αλέξη Τσίπρα.


Η έρευνα αποτυπώνει πώς ο τεως πρωθυπουργός κατάφερε μέσα σε διάστημα επτά μηνών να ματαιώσει τις προσδοκίες και την ελπίδα των πολιτών που είχαν καλλιεργηθεί προεκλογικά τον Ιανουάριο του 2015.



Η δημοσκόπηση καταγράφει και την απογοήτευση των πολιτών από την απόδοση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τη στάση τους απέναντι στο τρίτο Μνημόνιο.

Η πλήρης κατάρρευση του κ. Τσίπρα δημιουργεί τις συνθήκες για την διαμόρφωση νέων πρωτοφανών δεδομένων στο πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος μοιάζει απίθανη. Το κατώφλι της Βουλής περνούν οκτώ κόμματα, οι αρχηγοί των οποίων θα κληθούν την επόμενη ημέρα να διαπιστώσουν εάν συντρέχουν οι συνθήκες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Πηγή: protothema.gr