Συνελήφθη ο ύποπτος για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Μπανγκόκ

Gazzetta team
Συνελήφθη ο ύποπτος για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Μπανγκόκ
Η αστυνομία έκανε σήμερα έφοδο σε ένα διαμέρισμα στα βόρεια της χώρας και ανακάλυψε υλικά κατασκευής βομβών

Οι αστυνομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι συνέλαβαν έναν άνδρα που ταιριάζει με την περιγραφή του βασικού υπόπτου για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που έλαβε χώρα στις 17 Αυγούστου στη Μπανγκόκ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία έκανε σήμερα έφοδο σε ένα διαμέρισμα στα βόρεια της χώρας και ανακάλυψε υλικά κατασκευής βομβών. Ο νεαρός άνδρας που χρησιμοποιούσε το διαμέρισμα «μοιάζει εμφανισιακά με αυτόν που αναζητούμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πραβούτ Θαβορνσίρι.

20 άτομα, μεταξύ των οποίων και αρκετοί τουρίστες - έχασαν τη ζωή τους στο κέντρο της Μπανγκόκ πριν από μερικές εβδομάδες, όταν εξερράγη μία βόμβα που είχε τοποθετήσει άγνωστος στον ναό Εραβάν.

Οι κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει λίγα λεπτά πριν την έκρηξη έναν νεαρό άνδρα να μπαίνει με ένα σακίδιο στο ναό και να βγαίνει χωρίς αυτό και έτσι η αστυνομία εστίασε σε αυτόν τις έρευνές. Με βάση το υλικό από τις κάμερες, ειδικοί σκιαγράφησαν ένα λεπτομερές σκίτσο του υπόπτου, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και αρκετές εβδομάδες στα τοπικά media και ενδέχεται να βοήθησε στη σημερινή σύλληψη.

Πηγή protothema.gr