Χάρτη 70 χρόνων χρησιμοποίησαν οι «κυνηγοί θησαυρών» που βρήκαν το «χρυσό τρένο» των ναζί

Gazzetta team
Χάρτη 70 χρόνων χρησιμοποίησαν οι «κυνηγοί θησαυρών» που βρήκαν το «χρυσό τρένο» των ναζί
Έναν χάρτη τουλάχιστον 70 χρόνων χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες ποτυ ανακάλυψαν το «χρυσό τρένο» των ναζί στην Πολωνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο χάρτης δημιουργήθηκε από έναν άνδρα που βοήθησε στην απόκρυψη του τρένου μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος παρέδωσε το πολύτιμο αντικείμενο την ώρα που ψυχορραγούσε στο νεκροκρέββατο του. Τη συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού της Πολωνίας, Πιέτρ Ζουκόφσκι, ο οποίος τόνισε ότι είναι 99% σίγουρος ότι το «χρυσό τρένο» βρίσκεται ακριβώς στην τοποθεσία που αναζητείται βάσει του χάρτη.

Η είδηση ότι το «χρυσό τρένο» βρέθηκε μέσω του χάρτη των 70 και πλέον χρόνων, έχει προκαλέσει φρενίτιδα στις τάξεις των κυνηγών θησαυρών, οι οποίοι συρρέουν κατά... κύματα στην περιοχή, σε σημείο που ανάγκασαν της αρχές να απευθύνουν προειδοποίηση, καθώς, όπως σημειώθηκε, το τρένο δεν αποκλείεται να είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Η ιστορία του «χρυσού τρένου» ήταν ευρέως διαδεδομένη σε τοπικό επίπεδο. Μία εκδοχή που κυκλοφορούσε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ότι η πορεία του είχε διακοπεί εξαιτίας του βομβαρδισμού των σοβιετικών δυνάμεων, κατά την επέλασή τους προς το Βερολίνο, το 1945.

Πηγή: protothema.gr