Χουλιαράκης: Ελπίζουμε να αρθούν το συντομότερο δυνατόν τα capital contols

Gazzetta team
Χουλιαράκης: Ελπίζουμε να αρθούν το συντομότερο δυνατόν τα capital contols
Δεν διευκρίνισε αν θα «κατέβει» στις εκλογές ο απερχόμενος υπ. Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Στόχος μας είναι η συνέχιση του έργου της σταθεροποίησης της οικονομίας, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απελθόντα υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Χουλιαράκης προσέθεσε ότι «αποδέχθηκα αυτήν τη θέση για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, να προχωρήσει η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος όσο πιο γρήγορα γίνεται και, παράλληλα, η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στην οικονομία». Επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε φάση ύφεσης, που «ελπίζουμε να μην κρατήσει πολύ και να αρθούν το συντομότερο δυνατόν τα capital contols».

Επίσης ανέφερε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κριθεί επιτυχής εάν οι βαθμοί ελευθερίας της επόμενης κυβέρνησης είναι ίδιοι ή και μεγαλύτεροι από τις προηγούμενης, ώστε να μπορέσει να κατανείμει το βάρος της προσαρμογής με δικαιότερο τρόπο.

Ο κ. Χουλιαράκης έκανε τέλος ειδική αναφορά στην «κρίσιμη συμβολή» του Ευκλείδη Τσακαλώτου τους τελευταίους δύο μήνες για την εμπέδωση κλίματος σταθερότητας στην οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «είναι μια συγκινητική στιγμή για την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που φτάνει στο τέλος της. Κάναμε και καλά πράγματα και πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για το στίγμα του πώς είναι μια άλλη διακυβέρνηση». Παράλληλα, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του νέου υπουργού.

Σημειώνεται ότι, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το εάν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ο κ. Τσακαλώτος αρνήθηκε να απαντήσει.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος συνεχίζει ως υπηρεσιακός, ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης.

Πηγή: newsbeast.gr