Βιρτζίνια: Η απίστευτη ιστορία του ρεπόρτερ που έγινε δολοφόνος (vid&pics)

Gazzetta team
Βιρτζίνια: Η απίστευτη ιστορία του ρεπόρτερ που έγινε δολοφόνος (vid&pics)
Πετούσε κόπρανα γάτας στους γείτονές του - Είχε απειλήσει τον διευθυντή ειδήσεων του καναλιού - «Ήρωές» του οι μακελάρηδες του Κολουμπάιν και της εκκλησίας στο Τσάρλεστον.
Εριστικός, επιθετικός, απομονωμένος και δύσκολος ήταν ο 41χρονος Βέστερ Λι Φλάναγκαν ή Μπράις Γουίλιαμς όπως ήθελε να αποκαλείται.

Ο άνδρας που όπλισε το πιστόλι του και δίχως δεύτερη σκέψη δολοφόνησε την 24χρονη Άλισον Πάρκερ και τον 27χρονο Άνταμ Γουάρντ, είχε για είδωλά του τους «εγκεφάλους» πίσω από το μακελειό στο Γυμνάσιο Κολουμπάιν και την εκκλησία στο Τσάρλεστον.



Αυτό, άλλωστε, εξηγούσε στο μανιφέστο 23 σελίδων που έστειλε μετά την εν ψυχρώ δολοφονία στο δίκτυο ABC.

Στο έγγραφο αυτό χαρακτήριζε τον Ντίλαν Ρουφ που αιματοκύλησε την εκκλησία στο Τσάρλεστον και τους Ερικ Χάρις και Ντίλαν Κλέμπολντ, οι οποίοι άφησαν πίσω τους 13 νεκρούς «ήρωες».

Όπως έγραφε ο Γουίλιαμς, λοιπόν, αυτά τα δύο φονικά περιστατικά τον «ενέπνευσαν» και τον οδήγησαν να αγοράσει όπλο ώστε να σχεδιάσει το διπλό φονικό.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε σε ένα ακόμα αιματηρό επεισόδιο όταν το 2007 ο Σεούνγκ-Χούι Τσο εισέβαλε στο Πολυτεχνείο της Βιρτζίνια, στο οποίο είχε σπουδάσει ο εικονολήπτης Γουάρντ, εκτελώντας 32 ανθρώπους.



«Το αγόρι μου». Έτσι χαρακτήρισε τον δράστη ο Γουίλιαμς, τον οποίο συνέκρινε με τους μακελάρηδες του Κολουμπάιν.

«Επηρεάστηκα και από τον Σεούνγκ-Χούι Τσο. Το αγόρι μου. Κατάφερε σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό από τους Ερικ Χάρις και Ντίλαν Κλέμπολντ», συμπλήρωσε στο παραλήρημά του.
Πριν θέσει σε εφαρμογή, όμως, το ανατριχιαστικό σχέδιό του, ο Γουίλιαμς είχε δώσει δείγματα του τουλάχιστον ιδιαίτερου χαρακτήρα του.



Μπορεί το 2012 να είχε προσληφθεί στον σταθμό με ετήσιο εισόδημα 36.000 δολάρια, όμως, σχεδόν ένα χρόνο αργότερα απολύθηκε εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς του.

Ακόμα και αν στο 23σέλιδο μανιφέστο του υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα bullying και ρατσισμού, μάλλον το αντίθετο συνέβαινε καθώς πολλοί ήταν οι συνάδελφοί του που μιλούσαν για την επιθετική συμπεριφορά του.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν απολυθεί η διεύθυνση του σταθμού τον είχε καλέσει να ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Εκείνος, ωστόσο, δεν άκουσε την σύσταση και σε ένα από τα παραληρήματά του, οδηγήθηκε εκτός κτιρίου από την αστυνομία.



Πριν αποχωρήσει είχε φροντίσει να απειλήσει τους συναδέλφους του, αλλά κυρίως τον διευθυντή ειδήσεων, Νταν Ντένισον, στον οποίο πέταξε έναν ξύλινο σταυρό λέγοντάς του: «Θα τον χρειαστείς».

Πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία πάντως, ο 41χρονος εργαζόταν ως μοντέλο. Μάλιστα, στο προφίλ του στο Twitter πριν αυτό καταργηθεί είχε αναρτήσει πολλές φωτογραφίες του στις οποίες πόζαρε ακόμα και με εσώρουχα από την σύντομη καριέρα του ως φωτομοντέλο.



«Αυτή τη φωτογραφία χρησιμοποίησα για να δουλέψω σαν μοντέλο/ηθοποιός», έγραφε σε μία ανάρτησή του. «Δεν ήμουν πολύ χαριτωμένο μωρό;», διερωτάτο σε άλλη ανάρτηση για να συνεχίσει γράφοντας: «Υπήρξα καλοπληρωμένος. Θα ευχόσασταν να μπορούσατε κι εσείς».

Για την συμπεριφορά του πάντως, μίλησαν και οι γείτονες του 41χρονου, ο οποίος όπως είπαν ήταν «αγενής και υπερόπτης», ενώ μερικές φορές πετούσε κόπρανα από τις γάτες που είχε στα διαμερίσματά τους.

Από την πλευρά τους, οι συγγενείς του Γουίλιαμς εξέφρασαν τη θλίψη τους για το τραγικό συμβάν και με ανακοίνωσή της η οικογένειά του ανέφερε: «Με βαθιά θλίψη εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τις οικογένειες της Αλισον Πάρκερ και του Ανταμ Γουάρντ. Επιπλέον, προσευχόμαστε για την ανάρρωση της Βίκι Γκάρντνερ. Η σκέψη και οι προσευχές μας είναι για τα θύματα των οικογενειών και της οικογένειας του WDBJ7. Τα λόγια δε μπορούν να εκφράσουν τον πόνο που νιώθουμε για τα θύματα. Η οικογένειάς μας ζητά από τον Τύπο να σεβαστεί την ιδιωτικότητά μας».




Πηγή: protothema.gr