Μεγάλη Βρετανία: Κοντά σε συμφωνία για τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου

Gazzetta team
Μεγάλη Βρετανία: Κοντά σε συμφωνία για τη δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου
Πρόκειται για επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα 25 δισεκατομμύρια λίρες.

Η συμφωνία για τη δημιουργία του πρώτου πυρηνικού εργοστάσιου στο έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται πως βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι υπουργοί Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αναμένεται να την επικυρώσουν και τυπικά μέσω της βουλής μετά τις θερινές διακοπές.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μία συμφωνία η οποία θα ξεπεράσει τα 25 δισεκατομμύρια λίρες. Το εργοστάσιο αναμένεται να κατασκευάσει η γαλλική εταιρεία ενέργειας EDF και το νέο εργοστάσιο θα υλοποιηθεί τσην περιοχή του Bridgwater.

Πηγές από την Αγγλία αναφέρουν πως το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης επένδυσης αναμένεται να καλύψει η Κίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε όλο και περισσότερες τέτοιου τύπου επενδύσεις στον κόσμο.

Η δημιουργία πάντως ενός πυρηνικού εργοστασίου στη Μεγάλη Βρετανία κάθε άλλο παρά θετικά αντιμετωπίζεται καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινής γνώμης πιστεύει πως είναι υποκριτικό να περικόπτονται οι δαπάνες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και από την άλλη να επενδύονται τόσο μεγάλα κεφάλαια στην πυρηνική ενέργεια.

Πηγή: skai.gr