Οι τζιχαντιστές πουλάνε ανήλικες σκλάβες του σεξ για 124 δολάρια!

Gazzetta team
Οι τζιχαντιστές πουλάνε ανήλικες σκλάβες του σεξ για 124 δολάρια!
Ποιος είναι ο… τιμοκατάλογος για τις μικρές Γεζίντι - Τι αποκαλύπτει εκπρόσωπος του ΟΗΕ για ζητήματα σεξουαλικής βίας.

Τέλος δεν έχει η φρίκη του Ισλαμικού Κράτους. Έπειτα από τις βάρβαρες εκτελέσεις ομήρων, ύστερα από τις επιθέσεις αυτοκτονίας ή τις φονικές εισβολές σε ξενοδοχεία και τζαμιά, επιβεβαιώνεται και ο τιμοκατάλογος των ανήλικων κοριτσιών που οι τζιχαντιστές πωλούν για να γίνουν σκλάβες του σεξ.

Οι τιμές που ξεκινούν από τα 124 δολάρια για μία έφηβη Γεζίντι και φτάνουν μέχρι τα 165 δολάρια για ένα κορίτσι από ενός μέχρι εννέα ετών, επιβεβαιώνονται από την εντεταλμένη του ΟΗΕ για ζητήματα σεξουαλικής βίας, Ζαινάμπ Μπανγκούρα.

Υπενθυμίζεται πως η λίστα με τις τιμές είχε κυκλοφορήσει προ μηνών, αλλά σύντομα εκτιμήθηκε πως πρόκειται απλώς για προπαγάνδα.

Ωστόσο, η Μπανγκούρα μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg επιβεβαίωσε την γνησιότητά της και τόνισε ότι έχει δει ανάλογη λίστα για παιδιά-σκλάβους που κυκλοφορούν στη Συρία και το Ιράκ.

Για να δώσει μία πιο σαφή εικόνα του πώς πραγματοποιείται το αποτρόπαιο εμπόριο, τόνισε ότι τα κορίτσια «πωλούνται σαν να πρόκειται για βαρέλια με πετρέλαιο».

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι αρκετές φορές τα παιδιά αγοράζονται ώστε στη συνέχεια οι δράστες να ζητήσουν λύτρα από τις οικογένειές τους ύψους χιλιάδων δολαρίων.

Εξήγησε δε, πως τα κορίτσια αρχικά «προσφέρονται» στους επικεφαλής του ΙΚ, έπειτα τίθενται προς πώληση σε ξένους μαχητές ή ευκατάστατους άνδρες από χώρες της Μέσης Ανατολής και στη συνέχεια προσφέρονται και πάλι στους τζιχαντιστές σε χαμηλότερη τιμή.

Πηγή: protothema.gr