Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο θα κατασκευάσει το Ντουμπάι

Gazzetta team
Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο θα κατασκευάσει το Ντουμπάι
Το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, με μια πίστα σκι μήκους 1,2 χλμ., καθώς και την υψηλότερη «πολυκατοικία», που θα φτάνει σε ύψος τα 711 μέτρα, ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει το Ντουμπάι, το μεγαλύτερο εμιράτο του Κόλπου.

Το καινούριο τουριστικό και οικιστικό σχέδιο, που αποκαλείται Meydan One, θα περιλαμβάνει επίσης ένα φαντασμαγορικό σιντριβάνι, μοναδικό στον κόσμο, με πίδακες νερού που θα εκτοξεύονται σε ύψος 420 μέτρων, καθώς επίσης και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων και μια μαρίνα.

Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 25 δισεκατομμύρια ντιρχάμ (περίπου 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Bayan, το συγκρότημα θα καταλαμβάνει έκταση 3,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και θα εκτείνεται από τον ιππόδρομο του Μεϊντάν -στην έρημο του εμιράτου- μέχρι το Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, ύψους 828 μέτρων.

Ο Μπουρτζ Χαλίφα στεγάζει γραφεία και ξενοδοχεία ενώ ο καινούριος ουρανοξύστης που θα χτιστεί θα έχει μόνο διαμερίσματα.

MEYDAN CITY CORPORATION

Η πρώτη φάση του σχεδίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Έκθεση του 2020 που θα φιλοξενηθεί στο εμιράτο. Το συγκρότημα εκτιμάται ότι θα μπορεί να φιλοξενεί 78.000 ενοίκους.

Το Ντουμπάι διαθέτει ήδη από το 2005 μια πίστα για σκι -με τεχνητό χιόνι- που στεγάζεται σε ένα εμπορικό κέντρο και έχει περιληφθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος σκεπαστός χιονοδρομικός σταθμός του κόσμου.

Χάρη στη φήμη που έχει αποκτήσει, αυτήν μιας φιλελεύθερης πόλης μέσα σε ένα συντηρητικό περιβάλλον, το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε κέντρο επιχειρήσεων, αλλά και σε σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Πέρσι υποδέχτηκε 13,2 εκατομμύρια επισκέπτες και οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των τουριστών θα αυξηθεί στα 20 εκατομμύρια μέχρι το 2020.

Πηγή: naftemporiki.gr