Όταν οι Beatles αποφάσισαν να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί

Gazzetta team
Όταν οι Beatles αποφάσισαν να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί
Στην αυτοβιογραφία του ο Paul McCartney δηλώνει οτι οι Beatles έφτασαν στην Ελλάδα για να αγοράσουν κάποιοι νησί και να το μετατρέψουν σε ένα χίπικο κοινόβιο όπου κανείς δεν θα τους ενοχλούσε.

«Υποθέτω πως ο κύριος λόγος ήταν για να καπνίζουμε χόρτο ανενόχλητοι» γράφει ο McCartney στο βιβλίο του Many Years From Now. «Τα ναρκωτικά τότε έπαιζαν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Θα χτίζαμε και ένα στούντιο, για να ηχογραφούμε νέα κομμάτα.

Oι Beatles έφτασαν στην Ελλάδα στις 23 Ιουλίου του 1967. Νοίκιασαν ένα σκάφος και πήγαν σε διάφορα νησιά,. Σύμφωνα με τις βιογραφίες των Σκαθαριών, βρήκαν το τέλειο νησί που ονομάζεται Λέζλο, (παρόλο που τέτοιο νησί δεν υπάρχει στην Ελλάδα, όλες οι βιογραφίες το αναφέρουν έτσι).

Με τέσσερις παραλίες, ένα ψαροχώρι και ένα μεγάλο ελαιώνα, έμοιαζε υπέροχο. Αποφάσισαν να το αγοράσουν, και η ελληνική γραφειοκρατία απαιτούσε να στείλουν 90.000 λίρες προκαταβολή στο ελληνικό κράτος. Μέχρι να πάρουν άδειες για απελευθέρωση του ποσού, είχαν ήδη ξεχάσει το πρότζεκτ τους και ήδη σκεφτόταν για κάποια άλλη τοποθεσία. Σύμφωνα με άλλη βιογραφία του Ρίνγκο Σταρ, «Ήταν ένα ταξίδι που πήγε στράφι. Ήμασταν πολύ καλοί στα μεγαλεπήβολα σχέδια αλλά ποτέ στην εκτέλεση τους».

Πηγή: protothema.gr