Πέντε ώρες με την Τρόικα στο Hilton συζητούσαν για τις συναντήσεις και τα μέτρα

Gazzetta team
Πέντε ώρες με την Τρόικα στο Hilton συζητούσαν για τις συναντήσεις και τα μέτρα
Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου πέντε ώρες η συνάντηση που είχαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης με τους εκπροσώπους των θεσμών στο ξενοδοχείο Hilton.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζήτησής επικεντρώθηκαν σε οργανωτικά ζητήματα όπως για το που και πως θα πραγματοποιούνται οι συναντήσεις των δύο πλευρών και πως θα επιλύονται προβλήματα που προκύπτουν χωρίς να λιμνάζουν. Υπενθυμίζεται πως ο χρόνος είναι πλέον ελάχιστος για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και να καταρτιστεί το Μνημόνιο, το αργότερο έως τις 11-12 Αυγούστου, όπως είναι η επιδίωξη της ελληνικής πλευράς.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι στη συνάντηση δόθηκε έμφαση σε θέματα που δεν είχαν συζητηθεί μέχρι σήμερα. Εξαιρετικά δύσκολη είναι η συζήτηση για το θέμα του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, καθώς και σε τι επίπεδα θα διαμορφωθεί φέτος η ύφεση, μιας και σε αυτές τις προβλέψεις θα βασιστούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.

Παράλληλα στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν και τα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και το το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Από την ελληνική πλευρά πάντως αναφέρουν πως δεν συζητήθηκε το θέμα προαπαιτούμενων.

Επόμενο τετ α τετ με τον Στουρνάρα στην ΤτΕ

Το απόγευμα, οι επικεφαλής της Τρόικα έχουν ραντεβού με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων αποτελούν βασικές παραμέτρους των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: iefimerida.gr