Επεισόδια με μετανάστες που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα στην Β.Γαλλία (pics)

Gazzetta team
Επεισόδια με μετανάστες που ήθελαν να περάσουν τα σύνορα στην Β.Γαλλία (pics)
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι Καλέ της Βόρειας Γαλλίας ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες έπειτα από εντολή της γαλλικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε συλλήψεις όσων προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στη Μεγάλη Βρετανία.

Περίπου 4,000 μετανάστες έχουν προσπαθήσει από την Κυριακή να περάσουν μέσω του συγκεκριμένου τούνελ προς της Μεγάλη Βρετανία, όμως η χθεσινή μέρα στιγματίστηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια έπειτα από την παρέμβαση των Γάλλων αστυνομικών.

Χρησιμοποιώντας ακόμα και χρήση χημικών, προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος την ώρα που αρκετοί μετανάστες έτρεχαν για να περάσουν το φράχτη του Eurotunnel. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τις σκηνές ως βγαλμένες από επεισόδια ποδοσφαιρικού αγώνα από την στιγμή που οι δυνάμεις της αστυνομίας πήραν εντολή για πιο δυναμική παρέμβαση.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άσχημα όταν έπεσε το σκοτάδι. Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ, περισσότεροι από 100 μετανάστες κρυμένοι στο χορτάρι, επιχείρησαν να περάσουν το φράχτην. Ανάμεσα τους, μια γυναίκα με τον 6χρονο γιο της, η οποία λίγο μετά τη σύλληψή της, παραδέχθηκε ότι η 6η φορά που επιχειρούσε να περάσει στη Μ.Βρετανία.

Η εντολή της αστυνομίας ήταν να απομακρύνει τους μετανάστες αλλά ουσιαστικά έμοιαζε με ένα «παιχνίδι» αφού κάθε φορά που τους έκοβαν το δρόμο, οι μετανάστες συγκεντρώνονταν ξανά και επιχειρούσαν να περάσουν το τούνελ. Οπως μεταδίδει ο γαλλικός Τύπος, το βράδυ της Τετάρτης, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 300 ατόμων, ενώ ήταν περισσότεροι από 1000 αυτοί που προσπάθησαν να σπάσουν το τείχος της αστυνομίας.


Πηγή: iefimerida.gr