Βρέθηκε και σακίδιο που εικάζεται ότι ανήκει σε επιβαίνοντα της MH370 (pics)

Gazzetta team
Βρέθηκε και σακίδιο που εικάζεται ότι ανήκει σε επιβαίνοντα της MH370 (pics)
Νέο εύρημα στο νησί Reunion, ανατολικά της Μαδαγασκάρης, αυξάνει τις ενδείξεις ότι έχει επιτέλους βρεθεί «η άκρη του νήματος» που θα οδηγήσει στην διαλεύκανση του μυστηρίου της εξαφάνισης του Boeing 777 της Malaysian Airlines τον Μάρτιο του 2014, μαζί με 239 επιβαίνοντες.

Οπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, εντοπίστηκε στην περιοχή του Σεν Αντρέ μία αποσκευή, που φέρεται να ξεβράστηκε στην ακτή από τα κύματα.

Φωτογραφία του ευρήματος δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο Αντουάν Φορεστιέ, δημοσιογράφος του antennereunion, όπως μπόρείτε να δείτε παρακάτω:

Σχεδόν βέβαιο ότι το φτερό ανήκει στο χαμένο αεροσκάφος

Βρέθηκε και σακίδιο στον Ινδικό - εικάζεται ότι ανήκει σε επιβαίνοντα της MH370

Ηδη τις προηγούμενες ώρες η υπόθεση-μυστήριο είχε πάρει νέα δραματική τροπή, με τον εντοπισμό τμήματος φτερού που θεωρείται ότι ανήκει στο χαμένο Boeing και επίσης βρέθηκε σε ακτή του Reunion, που αποτελεί γαλλική επικράτεια, καθώς είναι παλαιά κτήση της Γαλλίας από την αποικιακή περίοδο.

Βρέθηκε και σακίδιο στον Ινδικό - εικάζεται ότι ανήκει σε επιβαίνοντα της MH370

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο νησί Ρεϊνιόν, στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, κοντά στο νησί της Μαδαγασκάρης, ανήκουν στο Boeing 777 της Malaysia Airlines.

«Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι του πτερυγίου προέρχεται από αεροπλάνο Boeing 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μού το είπε», δήλωσε ο Αμπντούλ Αζίζ Καπράουι.

Νωρίτερα, ένας αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Associated Press ότι ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν «αρκετά σίγουροι» ότι το κομμάτι είναι από το ίδιο μοντέλο όπως αυτό της πτήσης MH370, και ότι αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερού ενός Boeing 777. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, είπε το Reuters, το κομμάτι φαίνεται να είναι περίπου 2-2.5 μέτρα σε μήκος.

Ένας αριθμός που βρίσκεται αποτυπωμένος στο τμήμα των συντριμμιών που εντοπίστηκαν πιστεύεται ότι θα βοηθήσει να επαληθευτεί γρήγορα αν ανήκουν στην μοιραία πτήση MH370, η τύχη της οποίας αγνοείται για περισσότερες από 500 ημέρες, σημείωσε επίσης ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Αυστραλίας Ουόρεν Τρας.

Ο αριθμός που είναι αποτυπωμένος στα συντρίμμια δεν είναι ένας αύξων αριθμός, αλλά μπορεί να είναι ένας κάποιου είδους αριθμός συντήρησης που θα βοηθήσει στις προσπάθειες αναγνώρισής τους, σημείωσε επίσης ο Αυστραλός υπουργός.

Πηγή: ethnos.gr