Λαγκάρντ: «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη»

Gazzetta team
Λαγκάρντ: «Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη»
Η Ευρωζώνη αρχίζει να «γυρίζει σελίδα», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, παρά τις ανησυχίες για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι προοπτικές είναι θετικές.

"Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην Ευρωζώνη οι οποίες πιθανότατα θα πυροδοτηθούν από τις τρέχουσες ερωτήσεις σχετικά με την συνοχή της νομισματικής ένωσης" είπε.

Ερωτηθείς για την συμμετοχή του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα προς την Ελλάδα, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι γίνεται ολοένα και περισσότερο ευρέως αποδεκτή η αντίληψη ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, αλλά η συμμετοχή του Ταμείου θα εξαρτηθεί από την Αθήνα.

"Αυτό που έχει μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή, κατά τη γνώμη μου είναι το τι είναι διατεθειμένες να πράξουν οι ελληνικές Αρχές, όχι τι λένε ή τον πολιτικο θόρυβο που συχνά είναι απαραίτητος" είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, τόνισε ότι ένα πετυχημένο πρόγραμμα απαιτεί λογικούς δημοσιονομικούς στόχους και διαρθρωτικά μέτρα για να απελευθερώσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από τη μία, αλλά χρειάζεται επίσης επαρκή χρηματοδότηση και αναδιάρθρωση χρέους από την άλλη.

Μιλώντας για την παγκόσμια οικονομία δήλωσε ότι υπάρχουν ρίσκα στο ορίζοντα.

"Αν κοιτάξουμε την παγκόσμια οικονομία όπως είναι αυτή τη στιγμή, έχουμε μια κατάσταση όπου η ανάπτυξη είναι χλιαρή, αδύναμη. Έχουμε ανάκαμψη αλλά είναι εύθραυστη, άνιση και υπάρχουν ορισμένα καθοδικά ρίσκα" είπε χαρακτηριστικά.

Παρ' όλα αυτά υπογράμμισε ορισμένα θετικά σημάδια ανάπτυξης σε χώρες χαμηλών εισοδημάτων αλλά ταυτόχρονα σημείωσε ότι υπάρχει μια επιβράδυνση ανάπτυξης σε χώρες όπως η Κίνα.

Πηγή: newmoney.gr