Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ: Oλες οι τάσεις στην αρένα για το συνέδριο

Gazzetta team
Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ: Oλες οι τάσεις στην αρένα για το συνέδριο
To θερμόμετρο στο εσωκομματικό πεδίο έχει χτυπήσει «κόκκινο» και τα μέλη όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα στις 4 το απόγευμα.
Εκείνη την ώρα συνεδριάζει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία για να αποφασιστεί όλο το διαδικαστικό σκέλος αναφορικά με το πώς και πότε θα οδηγηθεί το κόμμα σε συνέδριο και βέβαια εάν και πότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις, με τους περισσότερους να εστιάζουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες με τις οποίες και ήρθε αντιμέτωπος ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πανσπερμία απόψεων κατεγράφη και για τα διαδικαστικά.

Στελέχη από το «ρεύμα », διατύπωσαν την άποψη για «διαρκές συνέδριο τώρα, πριν τη συμφωνία», ενώ οι πιο...σκληροπυρηνικοί ζήτησαν η Κεντρική Επιτροπή να είναι το όργανο που θα λάβει τις αποφάσεις για τη συμφωνία και για τα θέματα του συνεδρίου. Επίσης, δεν έλειψαν και οι πιο μετριοπαθείς φωνές εντός της Πλατφόρμας, που τάχθηκαν υπέρ του να προχωρήσουν συντεταγμένα όλες οι διαδικασίες.

Οι "53" και η "Ενωτική Κίνηση" τάχθηκαν υπέρ της προεδρικής γραμμής για έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο. Ειδικότερα, ενωτικός εμφανίστηκε στην εισήγησή του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Τάσος Κορωνάκης ο οποίος φέρεται για άλλη μια φορά να εξέφρασε την αντίθεσή του σε πειθαρχικά μέτρα κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα προς όλες τις πλευρές, ώστε κανείς να μην προκαλεί. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει σχέδιο απεγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ από το μνημόνιο.

Προς το τέλος δε της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός θέλοντας μάλλον να μετρήσει δυνάμεις, έριξε το... γάντι στους διαφωνούντες προτείνοντάς τους να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο στις 8-9 Αυγούστου, με το σκεπτικό ότι θα έχουν εκλεγεί νέοι σύνεδροι και ότι θα μπορέσει να βγει αλώβητος.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ενώ είναι αξιοσημείωτη η δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου για την κίνηση Λαφαζάνη να πραγματοποιήσει ηγετικής φύσεως ομιλία, με πολλούς να ερμηνεύουν αυτή την κίνηση ως ένα βήμα προτού φτιάξει δικό του κόμμα.