TUI: Ασφαλείς και ευχάριστες οι διακοπές στην Ελλάδα

Gazzetta team
TUI: Ασφαλείς και ευχάριστες οι διακοπές στην Ελλάδα
Στηρίζει τον τουρισμό και καθησυχάζει όσους σκέφτονται να επισκεφθούν τη χώρα

Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι ασφαλείς και ευχάριστες, υπογραμμίζει με μια δήλωση συμπαράστασης ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI, με στόχο να καθησυχάσει τις ανησυχίες όσων σκέφτονται να επισκεφθούν τη χώρα.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον τομέα, ο οποίος έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα το τελευταίο διάστημα, ο κορυφαίος ταξιδιωτικός οργανισμός τονίζει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών, παρότι μετά το δημοψήφισμα, η οικονομική κρίση στη χώρα παραμένει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η TUI επιβεβαιώνει ότι τα τουριστικά θέρετρα με τα οποία συνεργάζεται είναι κατάλληλα προετοιμασμένα προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενα προβλήματα εφοδιασμού ή άλλα πιθανά σενάρια. «Σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα, οι έμπειροι εκπρόσωποι της TUI είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποστηρίξουν τους πελάτες μας στην Ελλάδα», υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Και προσθέτει ότι «οι πελάτες της TUI μπορούν να βασιστούν στη βοήθειά μας εάν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα». Η δικηγόρος στο Consumer Advice Centre του Αμβούργου Δρ Julia Rehberg, δηλώνει ότι «οι άνθρωποι που έχουν κλείσει πακέτα διακοπών, προφανώς βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση γιατί ο τουριστικός τους πράκτορας έχει τοπικούς εκπροσώπους. Οι εκπρόσωποι αυτοί θα παρέχουν βοήθεια εάν συμβεί οτιδήποτε όπως π.χ. μια απεργία του προσωπικού των αεροδρομίων».

Οπως τονίζει η TUI, οι κρατήσεις συνεχίζουν να διατηρούνται σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι, επειδή οι ταξιδιωτικές εταιρείες είναι κατάλληλα προετοιμασμένες προκειμένου να διασφαλίσουν ευχάριστες διακοπές για τους επισκέπτες τους. «Αυτή η σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία», επισημαίνει η TUI και προτρέπει τις ελληνικές αρχές να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν, τους προβληματισμούς των τουριστών που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Πέρυσι σχεδόν δύο εκατ. επισκέπτες της TUI πέρασαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, η πλειοψηφία των οποίων προερχόταν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Το 2015 ο όμιλος TUI αναμένει ένα νέο ρεκόρ αφίξεων, ενώ υπογραμμίζει ως εξαιρετικά σημαντικό για την ελληνική οικονομία το γεγονός ότι ποσοστό 56% των τουριστών επισκέπτονται τη χώρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου).

Στα τέλη Ιουνίου, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, η TUI παρουσίασε σε εκδήλωση στην Κρήτη το χειμερινό της πρόγραμμα για το 2015/16, παρουσία σημαντικών τουριστικών φορέων και περίπου 70 γερμανών δημοσιογράφων και bloggers. «Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει την πεποίθησή μας για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού που βασίζεται στο ότι η Ελλάδα θα έχει πάντα τον ήλιο, την θάλασσα και τη μοναδική φιλοξενία των ανθρώπων της», αναφέρει ο ταξιδιωτικός όμιλος, επισημαίνοντας τη σημασία του τομέα στην Ελλάδα, ο οποίος προσφέρει άμεσα και έμμεσα μία στις πέντε θέσεις εργασίας (700.000 θέσεις εργασίας, ποσοστό 19,4%) και περίπου 30 δισ. ευρώ έσοδα (17,3%) στο ελληνικό ΑΕΠ.

Πηγή: tovima.gr