Επίκαιρη ερώτηση Θ. Πετράκου για το αν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία από ΜΜΕ

Gazzetta team
Επίκαιρη ερώτηση Θ. Πετράκου για το αν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία από ΜΜΕ
Επίκαιρη Ερώτηση για τη μη τήρηση της εκλογικής νομοθεσίας από τα ιδιωτικά κανάλια, κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. Η ερώτηση απευθύνεται προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και θα συζητηθεί την Παρασκευή στη Βουλή.

Ο κ. Πετράκος υπογραμμίζει ότι «τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια όχι μόνο δεν τήρησαν κανένα κανόνα δεοντολογίας την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αλλά επιπλέον ορισμένα εξ αυτών, παραβίασαν προκλητικά την εκλογική νομοθεσία. Είναι σαφές ότι έγινε απόπειρα επηρεασμού των ψηφοφόρων και του εκλογικού αποτελέσματος».

Υπενθυμίζει ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, διέταξε προκαταρτική έρευνα και ότι είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συστάσεις και από το ΕΣΡ. «Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό η δημοκρατία να εκβιάζεται, από την διαπλοκή και να γίνεται ανεκτή, η συνειδητή παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της εκλογικής νομοθεσίας», τονίζει ο Θ. Πετράκος και ρωτά:

1) Σε τι νομοθετικές πρωτοβουλίες θα προχωρήσει και πότε, ώστε να τιμωρηθούν αυστηρά όσοι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί, παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία;

2) Πότε θα καταβάλουν τα χρέη τους, τα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και ο ΟΤΕ και η Multichoice Hellas, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του συνδρομητικού καναλιού NOVA, για το τέλος χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων και πότε θα προκηρυχθούν οι άδειες χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων;

Πηγή: naftemporiki.gr