«Γύρισμα» και θετικό κλείσιμο για τη Wall Street

Gazzetta team
«Γύρισμα» και θετικό κλείσιμο για τη Wall Street
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, ολοκληρώνοντας μια συνεδρίαση με μικρούς όγκους, καθώς η αγορά παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα. Ενδοσυνεδριακά οι δείκτες κατέγραφαν ισχυρές απώλειες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,53% στις 17.776,91 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,11% στις 4.997,46 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,61% στις 2.081,34 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Horizon Pharma σημείωσε απώλειες 2%, μετά την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της Depomed, ύψους 3 δισ. δολαρίων.

Επίσης, η Advanced Micro Devices υποχώρησε κατά 15,4%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου θα μειωθούν περισσότερο του αναμενομένου, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στον αντίποδα, η Tiffany σημείωσε κέρδη 1,7%, μετά την αναβάθμισή της σύστασής της από την Sanford C. Bernstein σε outperform.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 2,9% αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάιο, καθώς διαμορφώθηκε στα 41,9 δισ. δολάρια τον Μάιο έναντι 40,7 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 42,1 δισ. δολάρια.

Πηγή: naftemporiki.gr