Μπιλ Κόσμπι: Εδωσα ηρεμιστικό σε γυναίκα για να κάνω σεξ μαζί της

Gazzetta team
Μπιλ Κόσμπι: Εδωσα ηρεμιστικό σε γυναίκα για να κάνω σεξ μαζί της
Ότι είχε δώσει ένα ισχυρό ηρεμιστικό σε τουλάχιστον μία γυναίκα για να έχει σεξουαλική επαφή μαζί της, παραδέχεται σε δικαστικό έγγραφο ο διάσημος ηθοποιός Μπιλ Κόσμπι, τον οποίο κατηγορούν για βιασμό περίπου είκοσι γυναίκες.

Σε κατάθεσή του το 2005 που δημοσιοποιήθηκε μόλις χθες από τις αμερικανικές αρχές στον ιστότοπο pacer.gov, ο Μπιλ Κόσμπι παραδέχεται ότι έδωσε Quaalude, ένα ηρεμιστικό και υπνωτικό φάρμακο, σε τουλάχιστον μία νεαρή γυναίκα το 1976.

Ο Κόσμπι είχε απαντήσει τον Σεπτέμβριο του 2005 σε ερωτήσεις της Ντολόρες Τροϊάνι, δικηγόρου της Άντρεα Κόνσταντ, πρώην επικεφαλής της λέσχης καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημίου Temple, όπου ο Κόσμπι φοίτησε και ήταν μέλος του διοικητικού του συμβουλίου. Την θέση αυτή εγκατέλειψε τον περσινό Δεκέμβριο, καθώς πολλαπλασιάζονταν οι κατηγορίες εναντίον του για βιασμό.

Η Κόνσταντ είχε προσφύγει εναντίον του για βιασμό το 2005 αλλά δεν είχαν ασκηθεί διώξεις καθώς είχε επιτευχθεί συμβιβασμός το 2006 έναντι αδιευκρίνιστου ποσού.

Οι δικηγόροι του Κόσμπι προσπαθούσαν για καιρό να εμποδίσουν την αποκάλυψη των ντοκουμέντων αυτών, αλλά αυτά δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα κατόπιν προσφυγής του Associated Press σε δικαστήριο.

Ο κωμικός που έγινε διάσημος την δεκαετία του '80 και του '90 με την τηλεοπτική σειρά "The Cosby Show" παραδέχεται επίσης στην Τροϊάνι ότι είχε εξασφαλίσει την συνταγογράφηση του Quaalude. Η Τροϊάνι τον ρωτάει αν "έδωσε σε άλλους ανθρώπους" και αυτός απαντάει "ναι".

Θετικά απαντάει και στην συνέχεια ο διάσημος ηθοποιός στην ερώτηση της Τροϊάνι αν όταν κατάφερε "να πάρει τα Quaalude, είχε στο μυαλό του να τα χρησιμοποιήσει με νεαρές γυναίκες με τις οποίες ήθελε να έχει σεξουαλική επαφή".

Ωστόσο στην συνέχεια λέει ότι δεν άκουσε καλά την λέξη "γυναίκες" και νόμιζε ότι είχε ακούσει "γυναίκα" και διευκρινίζει ότι "μιλούσα μόνο για την ...", μια συγκεκριμένη γυναίκα, κι όχι για "γυναίκες" στον πληθυντικό.

Πιο κάτω στην κατάθεσή του ο Κόσμπι παραδέχεται εξάλλου: "Γνώρισα την ... (το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιείται για να προστατευτεί η ανωνυμία του φερόμενου ως θύματος) στο Λας Βέγκας (το 1976). Είχε έρθει να με δει στα παρασκήνια. Της έδωσα Quaalude. Είχαμε μια σεξουαλική επαφή".

Πηγή: ethnos.gr