Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν συζητάμε διαγραφή του ελληνικού χρέους

Gazzetta team
Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Δεν συζητάμε διαγραφή του ελληνικού χρέους
Σταθερό στην άποψή του ότι η διαγραφή του ελληνικού χρέους, παρά τα όσα διατείνεται το ΔΝΤ, παρέμεινε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Στην ενημέρωση που έκανε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι μέσα στις επιλογές μας. Δεν νομίζω πως πρέπει να μπαίνει τώρα στη συζήτηση. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί με τις μεταρρυθμίσεις και με τη βοήθεια που θα δωθεί στη χώρα».

Για την πιθανότητα ενός τρίτου πακέτου, ο κ. Γιέγκερ τόνισε πως η Ελλάδα, μέχρι τώρα, δεν έχει αιτηθεί ένα νέο πακέτο στήριξης και σίγουρα η επιστολή που απέστειλε ο κ. Τσίπρας στις 30 Απριλίου, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αίτημα για τρίτο πακέτο.

«Αν η Ελλάδα το ζητήσει, τότε θα πρέπει να εξετάσουμε την ικανότητά της να αποπληρώσει τα δάνεια. Πρέπει να εξετάσουμε τα αποτελέσματα στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβουμε ειδικά μέτρα».

Όσο για την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Γιέγκερ επισήμανε: «Δεν θα πρέπει να προσωποποιούμε τα πράγματα. Η αποχώρηση του κ. Βαρουφάκη δεν αλλάζει τα πράγματα».

Πηγή: iefimerida.gr