Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την κατάσταση των τραπεζών

Gazzetta team
Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την κατάσταση των τραπεζών
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το θέμα της ρευστότητας, αλλά και το πότε θα μπορούσε να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το τραπεζικό σύστημα.

Σύσκεψη με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς) θα έχει το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκη. Στη συνεδρίαση θα λάβει μέρος και η διοίκηση της Attica Bank.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το θέμα της ρευστότητας, αλλά και το πότε θα μπορούσε να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το τραπεζικό σύστημα, με δεδομένο ότι ρευστότητα αναμένεται να έχει εξαντληθεί έως το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και λήγει η τραπεζική αργία.

Η ΤτΕ έχει ήδη αιτηθεί αύξηση του ορίου έκτακτης ρευστότητας που παρέχει η Ευρωτράπεζα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένεται να εξετάσει το ελληνικό αίτημα, αλλά και γενικά την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, τη Δευτέρα.

Συνάντηση στο Παρίσι για να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα θα έχουν τη Δευτέρα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Η συνάντηση θα αρχίσουν στις 19:30 ώρα Ελλάδος.

Επίσης τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, και το Euro-working Group, όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες η ανταποκρίτρια της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το EWG συνεδριάζει όλες τις προηγούμενες ημέρες, και η διαπραγμάτευση δεν αναμένεται να αρχίσει χωρίς την έγκριση του Eurogroup και των εθνικών κοινοβουλίων.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild» οι κορυφαίοι τραπεζίτες της Deutsche Bank έχουν προγραμματίσει για απόψε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις ενός «ναι» ή «όχι» στο δημοψήφισμα για τους διεθνείς πιστωτές.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, παρόμοιες κινήσεις σχεδιάζουν και άλλες μεγάλες τράπεζες.

Πηγή: skai.gr