Διχασμένη η γαλλική κοινή γνώμη σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα

Gazzetta team
Διχασμένη η γαλλική κοινή γνώμη σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα είπαν ότι φοβούνται πως το δημοψήφισμα θα έχει αρνητικές συνέπειες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.


Η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πως δεν διχάζει μόνο τους Έλληνες αλλά και τους Γάλλους, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Parisien, το ποσοστό των πολιτών που βρίσκουν συμπαθή τον Έλληνα ηγέτη είναι σχεδόν το ίδιο με εκείνο των πολιτών που τον αντιπαθούν.

Συγκεκριμένα, το 62% των αριστερών ερωτηθέντων της δημοσκόπησης δήλωσαν ότι έχουν θετική άποψη για τον Τσίπρα ενώ από τους ερωτηθέντες δεξιών φρονημάτων, το 62% είπαν ότι τον βρίσκουν αντιπαθή.

Αναφορικά με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να διεξάγει δημοψήφισμα, αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του συνόλου των ερωτηθέντων (78%) πιστεύουν ότι οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Παρ' όλα αυτά, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα (69%) είπαν ότι φοβούνται πως το δημοψήφισμα θα έχει αρνητικές συνέπειες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας.

Πηγή: protothema.gr