Μέρκελ για Τσίπρα: Άφησε την χώρα του πάνω σε τοίχο

Gazzetta team
Μέρκελ για Τσίπρα: Άφησε την χώρα του πάνω σε τοίχο
Οργισμένη και απογοητευμένη η Γερμανίδα καγκελάριος από την απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα - «Με αυτή την κυβέρνηση η Ελλάδα δεν θέλει να τηρεί τις αρχές της Ευρώπης» φέρεται να είπε πίσω από κλειστές πόρτες στην κεντρική επιτροπή του CDU

Τη δυσαρέσκεια της Άνγκελα Μέρκελ για την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα αποκαλύπτει online δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.



Σύμφωνα με το άρθρο, η Γερμανίδα καγκελάριος εκτόξευσε... μύδρους για τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας πίσω από τις κλειστές πόρτες, στο πλαίσιο της κεντρικής επιτροπής του κόμματός της, CDU.

Το δημοσίευμα τονίζει πως η κυρία Μέρκελ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της για τον κ. Τσίπρα.

«Η Μέρκελ γνωρίζει ότι ένα Grexit θα είναι ένα αρνητικό σημείο καμπής, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τη θητεία της ως καγκελάριου. Στην αρχή μίλησε πίσω από κλειστές πόρτες και δύο ώρες αργότερα κατά την τελετή στο κοινό. Μίλησε για αλληλεγγύη και για σταθερότητα, οι οποίες, όπως σημείωσε, η μία πάει μαζί με την άλλη. Για τους Έλληνες η πόρτα της Ευρώπης παραμένει φυσικά ανοιχτή» αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με το Spiegel, η καγκελάριος φέρεται να είπε πως «με αυτή την κυβέρνηση η Ελλάδα δεν θέλει να τηρεί τις αρχές της Ευρώπης. Η κυβέρνηση αυτή παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της συνεργασίας».

Το δημοσίευμα στη συνέχεια σημειώνει πως «μίλησε για τον Έλληνα πρωθυπουργό, σε μια σύντομη στιγμή απογοήτευσης, που νιώθει και η ίδια προσωπικά: Η πολιτική Τσίπρα ήταν ''σκληρή και ιδεολογική'', ο ίδιος άφησε ''εν γνώσει του τη χώρα του να πέσει πάνω σε τοίχο''. Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν από πολλούς συμμετέχοντες».

«Η Άνγκελα Μέρκελ δεν μπορεί να φανταστεί πώς ένας ηγέτης έφτασε να παίζει μια ολόκληρη χώρα στη ρουλέτα. Γι' αυτό μάλιστα ξαφνιάστηκε τόσο από την απόφαση του κ. Τσίπρα να πάει σε δημοψήφισμα την τελευταία στιγμή» προσθέτει το Spiegel.



Πηγή: protothema.gr