Γιούνκερ: «OΤσίπρας δεν δέχθηκε τη φορολόγηση του πλούτου που του πρότεινα»

Gazzetta team
Γιούνκερ: «OΤσίπρας δεν δέχθηκε τη φορολόγηση του πλούτου που του πρότεινα»
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με την προτεινόμενη από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ φορολόγηση του πλούτου στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από κάποια tweets του Μάρτιν Σελμάγερ, διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Κομισιόν, που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ τονίζει ότι όταν κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αυξήσει τη φορολογία στον πλούτο, η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν ήταν και ιδιαίτερα ενθουσιώδης.

Ο κ. Σελμάγερ ανέβασε στο Twitter αποσπάσματα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στις 19 Ιουνίου.

«Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Του ζήτησα να αυξήσει τη φορολογία στον πλούτο. Ηταν σοκ, αλλά η απάντησή του δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης όσο αναμενόταν», ήταν μια από τις δηλώσεις του Γιούνκερ που ανάρτησε στο Twitter ο στενός του συνεργάτης. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιούνκερ είχε πει: «Ορισμένοι στην ελληνική κυβέρνηση πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που θα βγάλει στο τέλος έναν λαγό από το καπέλο. Αλλά αυτό δεν ισχύει».

Σύμφωνα με τον κ. Σελμάγερ, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι «ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πει μια μέρα στους Έλληνες ότι του πρόσφερα 35 δισ. ευρώ σε θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και επενδυτικό πρόγραμμα».


Πηγή: iefimerida.gr