Μειωμένη η κίνηση σε οδικά δίκτυα και λιμάνια ενόψει δημοψηφίσματος

Gazzetta team
Μειωμένη η κίνηση σε οδικά δίκτυα και λιμάνια ενόψει δημοψηφίσματος
Με τα ΑΤΜ να έχουν σχεδόν «στερέψει» και με το πλαφόν της ανάληψης των 60 ευρώ ημερησίως.

Με τα ΑΤΜ να έχουν σχεδόν «στερέψει» και με το πλαφόν της ανάληψης των 60 ευρώ ημερησίως, φαίνεται πως οι Αθηναίοι δεν εγκαταλείπουν μαζικά το κλεινόν άστυ, για να ψηφίσουν, όπως συνέβη στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Παρόλο που το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι το κρισιμότερο δημοψήφισμα από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, η κίνηση στους δρόμους της Αττικής δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Σύμφωνα με την Τροχαία από τα διόδια Αφιδνών από τις 12 το βράδυ μέχρι και σήμερα στις 13:00 έφυγαν 15.287 οχήματα με την κίνηση να είναι κατά 22% αυξημένη εν συγκρίσει με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Αντιστοίχως, από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα το μεσημέρι από τα διόδια της Ελευσίνας έχουν περάσει 50.300 οχήματα. Τα μέτρα της Τροχαίας, ωστόσο, είναι αυξημένα κι οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μειωμένη κίνηση εν όψει του δημοψηφίσματος παρατηρείται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της Αττικής. Συγκεκριμένα, 21 πλοία με μόλις ένα από αυτά να είναι έκτακτο δρομολόγιο φεύγουν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά. Με βάση το Λιμενικό, η κίνηση είναι περιορισμένη, ενώ την Παρασκευή αποχώρησαν 25 πλοία από τον Πειραιά με το ένα από αυτά να εκτελεί έκτακτο δρομολόγιο. Συνολικά, κατέπλευσαν 10.556 άτομα κι απέπλευσαν 18.169. Πέρυσι, την ίδια ημέρα έφυγαν 14.147 άτομα και έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά 8.963.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν το λιμάνι της Ραφήνας, όπου σήμερα εκτελούνται εννέα δρομολόγια, αλλά και του Λαυρίου, όπου έχουν προγραμματιστεί πέντε δρομολόγια. Ενδεικτικό της υποτονικής κίνησης είναι το γεγονός ότι την Παρασκευή από το λιμάνι της Ραφήνας αποβιβάστηκαν 4.750 κι επιβιβάστηκαν 2.193 άτομα, ενώ πέρυσι την ίδια ημέρα οι επιβιβάσεις ήταν 4.066 κι οι αποβιβάσεις 2.335.

Την ίδια ώρα, παρόλο που τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ είναι μειωμένα κατά 25% και έχουν καταργηθεί για το Σαββατοκύριακο τα διόδια σε όλη τη χώρα, η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων είναι μεν αυξημένη, αλλά δεν παρουσιάζει επ' ουδενί την εικόνα που είχε σε παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.

Τα περισσότερα υπεραστικά λεωφορεία αναχωρούν για τον προορισμό τους γεμάτα, εντούτοις, τα έκτακτα δρομολόγια είναι ελάχιστα κι οι ουρές στα εκδοτήρια εισιτηρίων δεν είναι αντίστοιχες εκείνων που σχηματίζονταν για παράδειγμα στις εκλογές του Ιανουαρίου. Άγιος Κωνσταντίνος, Λαμία, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Σπάρτη, Κόρινθος, Τρίπολη κι άλλες μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου είναι, τέλος, οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Πηγή: protothema.gr