Γκέσνερ-Φίσερ καλούν τους Έλληνες να πουν «ναι» στην Ευρώπη

Gazzetta team
Γκέσνερ-Φίσερ καλούν τους Έλληνες να πουν «ναι» στην Ευρώπη
«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη» τονίζουν οι δύο Γερμανοί πολιτικοί.

Από το ίδιο πνεύμα διακατέχονται οι δηλώσεις δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της γερμανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, των πρώην υπουργών Εξωτερικών και αντικαγκελάριων της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ και Γιόσκα Φίσερ.

Και οι δύο τονίζουν πως η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, πως οι Έλληνες δεν είναι μόνοι και πως είναι ανάγκη να επιλέξουν την ευρωπαϊκή επιλογή.

«Ως φίλος της Ελλάδας, ελπίζω ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θα αποφασίσει "ναι" στο δημοψήφισμα. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και το "ΝΑΙ" είναι "ναι" στην Ευρώπη και το ευρώ. Οτιδήποτε άλλο, ειδικά ένα "όχι", θα είναι καταστροφή για όλους μας», γράφει ο Γιόσκα Φίσερ, που θεωρείται αριστερός ιδεολόγος στην πολιτική σκηνή της Γερμανία.



«Θέλω ο ελληνικός λαός να ξέρει ότι δεν είναι μόνος. Έχει συμμάχους και φίλους στην Ευρώπη. Έχει συμμάχους και φίλους στη Γερμανία.
Κανείς δεν θέλει να αποτύχει η Ελλάδα. Ως ένας άνθρωπος 88 ετών, ξέρω από δυσκολίες και αναγνωρίζω την ελπίδα. Πιστεύω ότι μια καθαρά ευρωπαϊκή ψήφος στο δημοψήφισμα θα βοηθήσει στο να θεραπευτούν και η χώρα και η ΕΕ, και θα ενισχύσει τις προσπάθειές τους να επιτύχουν αλληλοκατανόηση και τελικά μια κοινή στρατηγική για την ανάπτυξη», τονίζει ο Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.