Ανησυχία για τις δύο σημερινές διαδηλώσεις στο Κέντρο

Gazzetta team
Ανησυχία για τις δύο σημερινές διαδηλώσεις στο Κέντρο
Απροσπέλαστο ήταν από χθες το απόγευμα το κέντρο της Αθήνας λόγω των τριών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν, σχεδόν ταυτόχρονα, ενόψει του μεθαυριανού δημοψηφίσματος. Η τροχαία είχε λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας από νωρίς το απόγευμα, λόγω της ανησυχίας που προκλήθηκε από την «παράλληλη» διεξαγωγή τριών συγκεντρώσεων.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο υπέρ του ΝΑΙ, όπου είχε προγραμματιστεί ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Στις 8 το βράδυ ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, με στόχο την προώθηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Την ίδια στιγμή, πραγματοποιούνταν συγκέντρωση στα Προπύλαια με τη συμμετοχή του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιεξουσιαστών.

Στη Θεσσαλονίκη

Πέντε συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί η Ενναλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων προχώρησε σε διαμαρτυρία στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου να στηρίξει το ΝΑΙ. Υπέρ του ΟΧΙ συγκεντρώθηκαν επίσης το πρωί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και συνταξιούχοι. Υπέρ του ΟΧΙ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Επταλόφου. Μεγάλη συμμετοχή παρατηρήθηκε χθες από τις 19.00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ. Την ίδια ώρα υπέρμαχοι του ΟΧΙ συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

Για σήμερα, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος έχουν προγραμματιστεί δύο μεγάλες συγκεντρώσεις. Οι υποστηρικτές του ΝΑΙ θα συγκεντρωθούν αύριο στις 19.30 στο Καλλιμάρμαρο, ενώ στο Σύνταγμα θα διαδηλώσουν υπέρ του ΟΧΙ, την ίδια ακριβώς ώρα.

Εντονη δραστηριότητα έχει παρατηρηθεί και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ, στις 19.00. Λίγο αργότερα, στις 20.30 θα συγκεντρωθούν οι υπέρμαχοι του ΝΑΙ στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας. Για τις 8 το απόγευμα είναι το ραντεβού υπέρ του ΝΑΙ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Στο μεταξύ καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν πολλές συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον ελληνικό λαό σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ αυτών, η Μαδρίτη και το Παρίσι.

Πηγή: kathimerini.gr